Erişilebilirlik

'CIA Pakistan Operasyonlarını Genişletmek İstiyor'


'CIA Pakistan Operasyonlarını Genişletmek İstiyor'
'CIA Pakistan Operasyonlarını Genişletmek İstiyor'

Washington Post gazetesi, Amerika’nın Pakistan’daki CIA operasyonlarını genişletmek istediğini yazdı.

Haberde Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’in insansız uçaklarla düzenlediği saldırıların hedefini genişletmek istediği öne sürüldü. Washington Post haberi adını gizli tutan Amerikalı ve Pakistanlı yetkililerin aldığı bilgilere dayanarak verdi.

CIA’in halen Pakistan topraklarında yürüttüğü gizli operasyonları Kuetta kenti civarını da kapsayacak şekilde genişletmeyi istediği bildiriliyor.

Amerikalı yetkililer, Kuetta’nın Taleban sığınağına dönüştüğünü iddia ediyor. Yetkililere göre, Taleban kenti, Afganistan savaşına gönderilmek üzere yeni militan toplamak, havale işlemleri yapmak ve patlayıcı madde bulmak için kullanıyor.

Pakistanlı bir yetkili Amerika’ya istediği iznin verilmeyeceğini söyledi. Pakistanlı yetkili, aşiretlere ait bölgelere düzenlenen gizli operasyonlara müsamaha ettiklerini ama bunun daha geniş bir alana yayılmasına izin vermelerinin sözkonusu olmadığını söyledi.

Ancak Washington Post gazetesine göre, Kuetta’da insansız uçaklarla saldırı düzenlenmesine izin vermeyen Pakistan hükümeti, CIA’in kentte daha fazla ajan bulundurmasına onay verdi.

XS
SM
MD
LG