Erişilebilirlik

CHP’den ‘Geleceğim İçin Hayır’ Kampanyası


Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda rol alan ve siyasette varlığını koruyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında “Geleceğim için hayır” sloganıyla yola çıkma kararı aldı.

Türkiye’de Başkanlık Sistemi’ne geçilmesini öngören anayasa değişikliği için yasama sürecinden itibaren “hayır” tavrını devam ettiren CHP, 16 Nisan günü yapılacak halk oylaması içinse “olumlu (pozitif) kampanya” kararı almıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de, genel merkez önünde Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, halka olumlu mesajlar verilmesine yönelik olarak nasıl bir logo belirlendiğini açıkladı. Bingöl, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu üzere halk oylaması sürecinde parti adı ve amblemini kullanmayacağını ifade etti. Anayasa değişikliğini, dolayısıyla da halk oylamasını parti seçimi değil bir memleket meselesi olarak gördüklerini kaydeden Bingöl, bu nedenle de CHP’nin yürüteceği ama parti adı ve ambleminin kullanılmayacağı bir kampanya planlandığını anlattı.

Kampanya logosunda masum bir kız çocuğu görüntüsüne yer verdiklerini kaydeden Bingöl, “Bu kız çocuğu, bütün Anadolu'yu kucaklayan, Türkiye'deki bütün vatandaşların, ailelerin kendilerini göreceği masum bir çocuk ve tümüyle bizi temsil ediyor. Burada her aile, bu resimdeki çocukta kendisini görebiliyor. Bizim geleceğimizi temsil eden çocukların bir talepleri var. Bu, son derece çocuksu bir talep. Gelecekleri için ve kendileriyle birlikte Türkiye'nin geleceği için 'Hayır' oyu istiyorlar. Yanında güneş var. Güneş umut, güneş huzur, güneş aydınlık. Biz istiyoruz ki güneşin ışıkları hep ülkemizi aydınlatsın. Güneşin sıcaklığı hep ülkemizi ısıtsın. Asla ve asla karanlığa geçit vermeyecek bir aydınlık Türkiye'nin üzerinde hep var olsun. Türkiye'de sakin bir ortamda, gerginliğin olmadığı, huzur içinde bir 16 Nisan oylamasının gerçekleştirilmesi için böyle bir logo ve sloganla karşınıza çıktık” dedi.

Bingöl’ün açıklaması sırasında arkada logolu şekilde hazırlanmış iki kampanya otobüsü de yer aldı.

Bingöl’ün verdiği bilgilere göre; kampanya sloganı “Geleceğim için hayır”. Logodaki çocuk geleceği temsil ediyor. Logoda, halk oylaması günü sandıkta seçmenlere verilecek pusula ve “tercih” yazılı mühre de göndermede bulunuyor. Logoda, oy pusulasının “hayır” yazılı bölümü üzerine “Tercih” mührünün vurulmuş olduğu görülüyor.

Halk oylamasına değin CHP parti flaması yerine kampanya toplantılarında Türk Bayrağı’nın kullanımına özen gösterilecek. Burada önceden açıklandığı şekilde Ankara merkezli, iktidar partisi AKP’nin gerçekleştirdiği biçimde geniş katılımlı bir kampanya açılışı ise yapılmayacak.

CHP, hali hazırda milletvekillerine, TBMM’de nöbetçi sistemiyle görev almaları dışında kendi illerinde çalışmaları talimatı verdi. CHP’nin kampanyayla, halk oylamasıyla ne AK Parti ne de Erdoğan seçimi yapılacağı ve bunun ötesinde belki Erdoğan’ın kendisi olmayacak şekilde tüm Türkiye’nin yönetimini tek kişiye teslim eden bir sistem hakkında karar verileceğini anlatmayı amaçlıyor. Halka, kahvehane, dükkan, ev ziyaretleri gibi yollarla doğrudan yüz yüze ulaşılması hedefleniyor.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG