Erişilebilirlik

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Serbest Bırakıldı


Pazar günü PKK tarafından memleketi Tunceli’de kaçırılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hüseyin Aygün serbest bırakıldı.

Aygün, 48 saat sonra kaçırıldığı yerin yakınlarında serbest bırakıldı. Tunceli’ye döndükten sonra basına açıklama yapan Aygün, PKK’nın kendisini siyasi propaganda amacıyla kaçırdığını belirtti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Hüseyin Aygün gece yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu: “İki günlük dağ maceram akşam 17.00'de sona erdi. Örgüt bu eylemi siyasi propaganda olarak yaptığını ifade etti. Bu eylemi yapan genç arkadaşlar, bu ülkenin çocukları ve bu eylem aracılığıyla Türk kamuoyuna barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler.”

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kendisini yaşları 18-25 arasında olan 6-7 kişilik bir grubun kaçırdığını ve saygılı davranıldığını söyledi.

Aygün, Pazar akşamı Tunceli-Ovacık karayolunda sivil giyimli iki PKK üyesi tarafından kaçırılmıştı. PKK üyeleri, Aygün’le birlikte seyahat eden kişileri serbest bıraktı.

Aygün Serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamasında militanların kendisini tehdit etmediğini, kendisinden bağımsız siyaset yapmasını istediklerini kaydetti. CHP milletvekili olmasından memnun olduğunun altını çizen Hüseyin Aygün, partisinin önümüzdeki haftalarda Kürt sorununun çözümüne yönelik ayrıntılı bir plan hazırlayacağını sözlerine ekledi.

CHP Milletvekili Aygün, PKK’nın üst düzey sorumlularından Suriyeli militan Bahoz Erdal’ın kendisinin kaçıran genç gruba kızdığını ve serbest bırakılmasının da Bahoz Erdal’ın talimatıyla olduğunu açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG