Erişilebilirlik

CHP Kılıçdaroğlu'nun ABD Ziyaretine Hazırlanıyor


Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ay sonunda ABD'ye yapacağı ziyaretin hazırlıklarını tamamlamak amacıyla haftaya Washington'a geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika ziyaretiyle ilgili titiz bir çalışma yürütüyor. Bu amaçla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 5 Kasım’dan itibaren Washington’da farklı kesimlerle temasta bulunacak.

İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifasının ardından 22 Mayıs 2010’da 33. Olağan Genel Kurultayı’nda CHP Genel Başkanlığı’na seçilmişti. O günden bugüne de dünyadaki en etkili siyasi merkezlerden biri olan Washington’u ne zaman ziyaret edeceği merakla beklendi.

Kılıçdaroğlu döneminde CHP, Washington’da resmi ofisini oluşturarak, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Umut Oran gibi üyelerini sık sık Amerika’ya gönderdi. Son aylarda da Kılıçdaroğlu’nun ABD Kongresi’nden davetler aldığı bildiriliyor. CHP lideri, Kasım ayı sonunda ABD’de bizzat temaslarda bulunmaya hazırlanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Washington’da gerçekleştireceği temasların ayrıntılarını belirlemek üzere Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak gibi kurmaylar çalışma yürütüyor. Bu çerçevede, Toprak, 5-9 Kasım tarihlerinde Washington'da CHP Lideri'nin ziyaretiyle ilgili hazırlıkları tamamlamayı planlıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Amerika’nın Sesi’ne ziyaretiyle ilgili ayrıntıları anlattı. 30 Kasım’da başlayacak Kılıçdaroğlu ziyaretinin takvimini belirleyeceklerini açıklayan Toprak, “ABD önemli bir müttefiktir. O nedenle de ince eleyip sık dokuyoruz. Sebebi de şu, bu coğrafyada Türkiye’nin ve ABD’nin çıkarları örtüşüyor. Yıllardan beri süregelen ilişkileri nasıl geliştiririz, bunu çalışacağız” dedi.

CHP’nin 90 yıllık geçmişiyle köklü bir siyasi parti olduğunu ve ABD’ye kendi görüşlerini aktarmak istediğini kaydeden Toprak, Washington’da en yetkili isimlerle görüşmek istediklerini ancak zamanlama ve randevu olasılıklarını araştıracaklarını belirtti.

Toprak, Kılıçdaroğlu’nun bu ay sonunda yapacağı ziyaretin iki ülke ilişkilerini geliştirmeye hizmet edeceğini vurguladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Bizim hedefimiz bu coğrafyayı, bölge ülkelerine ziyaretlerimizi anlatmak. Sayın ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de ziyaretimize büyük katkılar veriyor. Beklentimiz iki ülke arasındaki ortak çıkarları anlatmaktır. Bunları tabii ki biliyorlar ama CHP’nin de tavrını anımsatmak istiyoruz” diye konuştu.
  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG