Erişilebilirlik

CHP Heyeti Washington'da Temaslarda Bulunuyor


CHP Heyeti Washington'da Temaslarda Bulunuyor
CHP Heyeti Washington'da Temaslarda Bulunuyor

Heyet başkanı Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP politikalarını anlatmak için Washington’da bulunduklarını, ancak bununla beraber gündemdeki konuları da değerlendireceklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) bir heyet Washington’da temaslarda bulunuyor.

Eski Washington Büyükelçisi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu başkanlığındaki heyet, Beyaz Saray, ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları ve Kongre’de temaslar yapıyor.

Heyet başkanı Büyükelçi Faruk Loğoğlu, Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP politikalarını anlatmak için Washington’da bulunduklarını, ancak bununla beraber gündemdeki konuları da değerlendireceklerini söyledi. CHP heyetinin ziyareti, Türk-Amerikan ilişkilerinin son derece olumlu bir seyir izlediği bir dönemde gerçekleşiyor.

Heyete eşlik eden Washington’daki Türkiye Politika Merkezi Başkanı Yurter Özcan tarafından yapılan açıklamaya göre CHP heyeti Kongre’de Senatör John McCain ve Senatör Joe Lieberman’la; ayrıca Türk-Amerikan Dostluk Grubu Eş Başkanı Kentucky milletvekili Ed Whitfield ve Tennessee milletvekili Steve Cohen’le görüşecek.

Amerikalı gazetecilerle de görüşecek olan heyet üyeleri, Washington’da düşünce kuruluşlarında konuşma yapacak; KKTC Temsilciliği; Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Amerikan Yahudi Komitesi nezdinde temaslarda bulunacak.

Perşembe günü New York’a gidecek olan heyet New York borsasını ziyaret edecek; finans çevreleriyle toplantılar yapacak.

Heyette, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da bulunuyor.

XS
SM
MD
LG