Erişilebilirlik

CHP Danıştay’a Başvurdu


CHP Danıştay’a Başvurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Ana muhalefet partisi, 16 Nisan’daki referandum sonucuna Danıştay’da itiraz etti. Danıştay’a konuyla ilgili başvuruyu CHP milletvekili Atilla Kart yaptı. Kart, referandumu geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına itiraz ettiklerini söyledi.

Kart, “Olay çok açık, iki kere iki dört eder, burada tamamen yasadışı bir olay var” dedi.

Yıldırım: "Beyhude gayretler"

Başbakan Binali Yıldırım CHP’nin itirazına ilişkin olarak bunlar “beyhude gayretlerdir” dedi. Yıldırım, “İnsanları vakitlerini daha fazla boşa harcamasının anlamı yok” dedi. Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği karara dikkat çekti ve bu çerçevede daha yüksek bir yargı organı olmadığını kaydetti.

Yıldırım: "Beyhude gayretler"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Danıştay devlete karşı ve kamu kuruluşlarına karşı olan davalara bakıyor.

16 Nisan’da az farkla evet çıkan referandumun ardından CHP, HDP ve Vatan Partisi Yüksek Seçim Kurulu’na seçimin iptal edilmesi için başvuruda bulunmuştu. Partiler, mühürsüz zarfların seçim günü kabul edilmesini buna gerekçe olarak göstermişti.

Yüksek Seçim Kurulu ise 1’e karşı 10 oyla itiraz başvurularını reddetmişti. Referandumu takip eden Avrupa Konseyi ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan (AGİT) heyetler de referandumun adil olmadığını kaydetmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG