Erişilebilirlik

Chicago'da Müslüman Aday


Chicago'da Müslüman Aday
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Illinois eyaletindeki önseçimlerde tüm dikkatler, partilerinin adaylıklarını almaya çalışan simalara çevrili. Ancak oy pusulasında adı bulunan Chicagolu bir işadamı, Illinois eyaletinde tarih yazmaya hazırlanıyor.

Illinois eyaleti Genel Kurulu’nun 40’ıncı bölgesinde Chicago’nun kuzeybatısı temsil ediliyor. Paul Sack, ‘memleketim’ dediği bu bölgenin siyasi işleyişinden hiç memnun değil. Geçen yıl karşısına çıkan bir fırsat ise, Paul Sack’i ümitlendirmiş.

Önseçimlerde Paul Sack’in genel kurul için oy vereceği aday, daha önce seçime katılmamış Müslüman bir göçmen. Kendisini ‘bağımsız demokrat’ olarak tanımlayan Hariş Patel, kimseye borçlu olmadığını söylüyor. Patel, “Illinois, ait olduğum topluma ne saygı gösterdi, ne de ihtiyaçlarımıza yanıt verdi. Bu seçim bölgesinde demokrasi krizi yaşanıyor” diye konuşuyor.

Amerika’ya 1999’da annesiyle birlikte göç eden Patel, hiç İngilizce bilmediğini, ancak kamu programları sayesinde üniversite eğitimi bile aldığını söylüyor.

Chicago’nun 40’ıncı bölgesi, Illinois eyaletinde en çok etnik çeşitliliğe sahip bölgelerden biri. Üç cami bulunan bölgede çok sayıda Müslüman yaşıyor.

Patel, önseçimde, şu anda görev başında olan Jaime Andrade ile yarışacak. Cumhuriyetçi rakip olmadığı için önseçimin galibinin Kasım’daki genel seçimi de kazanacağı tahmin ediliyor.

Patel, kazandığı takdirde, Illiois eyaleti Genel Kurulu’na seçilen ilk Müslüman göçmen olacak. Paul Sack, sadece seçmen olarak değil, kampanyanın yeni üyesi olarak da Patel’in ipi göğüslemesini umuyor.

Paul Sack, 14 yaşına kadar İngilizce konuşamayan birinin eyalet temsilcisi seçilmesinin iyi bir şey olacağı görüşünde.

Seçimi kazanmaksa işin kolay tarafı. Illinois Genel Kurulu, önümüzdeki yıl, eyaletin 9 milyar dolarlık yıllık bütçe açığını nasıl kapatacağı dahil birçok soruna yanıt arayacak.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG