Erişilebilirlik

'Chavez, Lenin ve Mao Gibi Mumyalanacak'


Venezuela hükümeti, Cuma günü son yolculuğuna uğurlanan Chavez'in naaşının mumyalanarak askeri müzede sergileneceğini açıkladı

Dünya liderleri, Hugo Chavez’in cenaze töreni için Venezuela’nın başkentinde biraraya geldi.

Cuma günü düzenlenecek cenaze töreni için İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat ile Küba Devlet Başkanı Raul Castro başkent Caracas’a geldi. Amerika, cenaze törenine diplomatlardan oluşan heyet gönderiyor. Törende Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil ediyor.

Venezuala Hükümeti, Chavez’in askeri akademide tutulan naaşını, Çarşamba gününden beri 2 milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiği açıkladı.

Chavez’in naaşı cenaze töreninin ardından da, dünyanın en renkli ve tartışmalı liderlerinden biri olarak hatırlanacak kişiye olan son görevlerini yerine getirmek isteyen milyonlarca Venezuela’lının ziyareti için 7 gün daha burada tutulacak.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, Devlet Başkanlığına vekalet etmek için Cuma günü yemin edecek.

Maduro’nun 30 gün içinde tarihi açıklanacak seçimlerde, geçen Ekim ayında Devlet Başkanlığı yarışında Chavez karşısında mağlup gelen muhalefet lideri Enrique Caprioles’le karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

Başkan yardımcısı Maduro, Chaves’in naaşının mumyalanarak, Caracas askeri müzesinde sonsuza dek sergileneceğini açıkladı.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı, Chavez’in bedeninin tıpkı Rusya’da Lenin, Çin’de Mao gibi diğer devrim liderleriyle birlikte ölümsüzleşeceğini söyledi.

Hugo Chavez, kanserle 2 yıldır süren mücadelesine yenilerek 58 yaşında hayatını kaybetti. Ülkenin petrol zenginliğini kamulaştırarak halkın hizmetine sunan başkanlarını kaybetmenin üzüntüsü en çok da Chavez’in en büyük destekçisi olan fakir halkı vurdu. Ancak bu ölümü, Chavez’i diktatör olarak tanımlayan rakiplerine ise umut verdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG