Erişilebilirlik

Cezayir'de Yeni Rehine Cesetleri Bulundu


Cezayir'de sağ kurtulan iki İngiliz rehine
Cezayir'de sağ kurtulan iki İngiliz rehine
Cezayirli yetkililer, Sahra Çölü’ndeki doğal gaz tesisinde devam eden aramalarda militanlar tarafından öldürüldüğü sanılan 25 cesedin daha bulunduğunu açıkladı.

Cezayir resmi haber ajansı operasyon sırasında militanların yedi rehineyi buna karşılık Cezayir birliklerinin de 11 militanı öldürdüklerini bildirdi.
Cezayir İçişleri Bakanlığı, Cumartesi günü operasyon sonunda 23 rehine ve 32 militanın öldüğünü açıklamıştı.
Bakanlık güvenlik kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda toplam 107 yabancı ve 685 Cezayirli rehineyi sağ kurtardığını da bildirmişti.

İngiltere başbakanı David Cameron, üç İngiliz rehinenin öldürüldüğünü diğer üçünün de hayatta olmadığının sanıldığını söyledi. Amerikalı yetkililer olay yerinde bir Amerikalı rehinenin öldürüldüğünü doğruladı.
Fransa, Cezayir’in habersiz düzenlediği operasyonu onaylayan ilk ülke oldu. Cumhurbaşkanı Francoise Hollande, “gözleri hiçbir şey görmeyen teröristlerle” pazarlık yapma imkanı olmadığını, bundan dolayı Cezayir ordusunun düzenlediği operasyonun en uygun yanıt olduğunu açıkladı.

İslamcı militanlar, Fransa’nın Mali’deki operasyonuna misilleme amacıyla rehine eylemini başlattıklarını bildirmişti.
Yabancı rehinelerin, Amerika, İngiltere, Japonya, Norveç, Romanya, Filipinler, Fransa, Malezya ve Avusturya vatandaşı oldukları haber veriliyor. Çöl ortasındaki doğal gaz tesisi Cezayir, İngiliz ve Norveç şirketleri tarafından ortak işletiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG