Erişilebilirlik

Cezayir'de Muhalefetten Yeni Eylem Planı


Cezayir'de Muhalefetten Yeni Eylem Planı
Cezayir'de Muhalefetten Yeni Eylem Planı

Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medelci ülkesinde 19 yıldır devam eden olağanüstü hal uygulamasının çok yakında sona ereceğini açıkladı.

Bir Fransız radyosuna konuşan Medelci ayrıca Cezayir’deki son gösterilerin Tunus ve Mısır’daki gibi sonuçlar doğurmayacağını savundu.

Ancak muhalefete bağlı eylemciler hafta sonu yapılan ve ülkede çok seyrek görülen hükümet karşıtı gösterinin bir benzerini 19 Şubat’ta tekrarlayacaklarını açıkladı.

Cezayir’de uzun yıllardır yürürlükte olan siyasi gösteri yasağına rağmen, Cumartesi günü başkentteki 1 Mayıs Meydanı’na yürüyen 2 bin kadar gösterici polis barikatını aşmış ve Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika’nın istifasını istemişti.

Ancak göstericilerin kent caddelerinde yürüyüşe devam etme planı, yaklaşık 30 bin polisin müdahale etmesi sonucu başarısız oldu.

Yürüyüşü düzenleyenler, polisin bazı göstericileri kelepçeleyerek götürdüğünü ve birkaç saat sonra serbest bıraktığını bildiriyor.

Pazar günü de Annaba kentinde bir grup gösterici yürümek istedi, ancak göstericilerin polisle çatışmaya girdiği belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG