Erişilebilirlik

Cezayir'de Kanlı Operasyon


İslamcı militanların lideri Muhtar Belmuhtar
İslamcı militanların lideri Muhtar Belmuhtar
Cezayir askeri birliklerinin islamcı militanların ele geçirdiği doğal gaz tesisine düzenlediği operasyonda 25 yabancı rehinenin kaçtığı altısının ise öldürüldüğü bildirildi.

Haberi veren Cezayir resmi haber ajansı kurtarılan rehineler arasında Amerikalı bulunmadığını açıkladı.

Yerel bir kaynak Reuter ajansına altı rehinenin çatışma sırasında bir askeri araçtan açılan ateşte öldürüldüğünü bildirdi. Aynı çatışmada sekiz militan da öldürüldü.

Militanlarla sürekli temas halinde olan Moritanya haber ajansı iki Amerikalı, üç Belçikalı.bir Japon ve bir İngiliz vatandaşının hala rehin tutulduğunu bildirdi.

Çarşamba sabahı Cezayir’in Libya sınırına yakın bir bölgesinde bulunan doğalgaz tesisine saldıran İslamcı militanlar 7’si Amerikalı 41 yabancıyı rehin almıştı.
El-Kaide ile ilişkili militan örgüt, yerel medyaya yaptığı açıklamada saldırının Fransa’nın Mali’ye askeri müdahalesine misilleme olduğunu bildirmişti.

Gelen haberlere göre saldırganlar biri İngiliz iki kişiyi öldürmüş, en az 6 kişiyi de yaralamıştı.Doğal gaz tesisinin ele geçirilmesinden sonra Cezayir güvenlik güçleri militanları kuşatmış ve saldırganlarla rehinelerin bırakılması için görüşmeler başlatmıştı.

Doğalgaz sahası İngiliz BP ve Cezayir devlet petrol şirketi tarafından ortak işletiliyor. İngiltere dışişleri bakanlığı rehineler arasında İngiliz vatandaşlarının bulunduğunu açıklarken ABD savunma bakanlığı yetkilileri bölgedeki askeri güçlerle temas halinde olduklarını bildirdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG