Erişilebilirlik

Çevre Dostu Denver Kentinde Halk Durumdan Memnun


Çevre Dostu Denver Kentinde Halk Durumdan Memnun
Çevre Dostu Denver Kentinde Halk Durumdan Memnun

Denver çevre dostu bir kent. Burada yaşayanlar, şehir içinde ve dışında birçok park olmasından, kentin temizliğinden ve yaşanabilir olmasından çok memnun. Hatta Denverlılar’a göre kent iklim değişikliğine çözümler bulunması konusunda iyi bir örnek.

Bin dörtyüz kilometrelik bisiklet yoluyla Denver Amerika’nın en bisiklet dostu kentlerinden biri. Her yıl Haziran ayının sonunda “İşe Bisikletle Gitme Günü” geldiğinde Belediye Başkanı John Hickenlooper yollara dökülen 35 bin bisikletliden biri oluyor. Hickenlooper 2008’de 5 yıl sürecek ve gaz salımını yüzde 20 azaltacak “Yeşil Denver” programını başlattı. Belediye Başkanı programla ilgili olarak şunları söylüyor:

“Kentin başı çekmesi lazım. Bu program, buradaki bütün kurumların birlikte çalışmasını böylece herşeyin en etkili şekilde kullanılmasını ve vatandaşların bunu paylaşabilmesini sağlayacak.”

Denver Halkı Çevre Projelerine Destek Veriyor

Belediye Başkanı, büyük kentlerde yaşayanların iklim değişikliğini anlamakla kalmayıp bunun için birşeyler de yaptıklarını anlatıyor. Enerji tasarruflu ampuller kullanıp daha az araç kullanmak gibi.

Denver halkı en son kente 200 kilometrelik yeni tren yolu eklenmesine destek verdi.

Denver’ın tarihi kent merkezindeki bu depoda çalışan John Powers, kar amacı gütmeyen grupları biraraya getiren Sürdürülebilir Colorado İttifakı adlı derneğin başkanı. Powers şunları söylüyor:

“Koridorlarda, tuvalette ve ofislerde, kullanılan teknolojilere dair işaretler var. Camlar yazın sıcağı dışarı yansıtıyor, kışınsa içeride tutuyor. Tuvaletlerdeki musluklarda kızılötesi sensör var ve sular hemen kapanıyor. Bunlar sayesinde herkese kendi hayatlarında neler yapabileceklerini gösteriyoruz. Böylece sağlıklı bir çevre için işbirliğinin önemini ve değerini anlamalarını sağlıyoruz.”

Denver halkı, çevre dostu uygulamalarının bütün Amerika’ya örnek olmasını diliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG