Erişilebilirlik

Özdemir: "Türkiye’de Herkes Birinci Sınıf Vatandaş Olmalı"


Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir
Gaziantep'te 9 kişinin öldüğü, 64 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı sonrasında Kürt sorunu ile PKK terörü Türkiye’de gündemi belirleyen konuların başında geliyor. 3 milyona yakın Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı Almanya’da da gelişmeler yakından izleniyor. 13 Eylül'de Stuttgart Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde PKK'nın üst düzey idari kadrosuna mensup iki zanlının yargılanmasına başlanacak. Zanlılar PKK'nın gençlik örgütü 'Komalen Ciwan'ın Almanya yöneticilerinden olmak ve Almanya'daki Kürt kökenli gençleri PKK kamplarına yönlendirmekle suçlanıyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00
Linki indirmek için

15 Ekim’de de Federal Meclis ‘Kürt kimliği tanınsın’ adlı dilekçeyi gündemine alacak. Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu Yek-Kom'un başlattığı ve 60 bin imzanın toplandığı kampanya Sol Parti’nin dilekçesiyle meclis oturumuna gündem maddesi olarak alındı. Kampanya Alman vatandaşlığına geçen Kürt kökenlilerin yeni pasaportlarındaki nüfus bilgilerine halk grubu olarak ‘Kürt’ yazılmasını hedefliyor.

Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri VOA Türkçe mikrofonuna değerlendiren Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, PKK’nın artan terör eylemlerine paralel olarak AKP’nin açılım politikalarının durma noktasına geldiği ve artan gerilimin Türkiye’nin bölgedeki gücüne de olumsuz yansıdığı görüşünde. Cem Özdemir Türkiye’ye Suriye konusunda Esad sonrasında demokrasiye geçişte büyük sorumluluklar düştüğünü de savunuyor.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, partisinin başbakan adayı olmayacağını açıkladı. Gelecek yıl yapılacak genel seçimler için Yeşiller’in iki adayı olacağını belirten Özdemir, kendisinin de 16 Kasım’da yapılacak federal delege toplantısında üçüncü kez parti başkanı seçilmek için aday olacağını doğruladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG