Erişilebilirlik

Çavuşoğlu: 'DAEŞ Sınırımızdan Tamamen Temizlenmeli'


Gaziantep’teki saldırının ardından Türkiye, IŞİD’in ülkenin sınır bölgelerinden tamamen temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “DAEŞ sınırlarımızdan tamamen temizlenmeli ve biz bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Suriye’deki muhalif gruplara mensup bir yetkili Türkiye’nin desteklediği muhaliflerin, Türkiye sınırındaki Cerablus’u IŞİD’den geri almak için saldırı başlatma hazırlığında olduğunu belirtti.

Özgür Suriye Ordusu şemsiyesi altında çatışan muhaliflerin Cerablus’a yönelik saldırıyı birkaç gün içinde Türkiye içinden başlatacağı belirtiliyor.

Çavuşoğlu, NATO ve Amerika liderliğinde IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonun üyesi olan Türkiye’nin, sınırdan örgüte katılımları durdurma çabası nedeniyle IŞİD’in bir numaralı hedefi haline geldiğini kaydetti.

Türkiye sadece IŞİD’den değil, aynı zamanda Suriyeli Kürtlerin sınır boyunca kontrollarını genişletme çabasından da rahatsız.

Bu arada bir güvenlik yetkilisi Reuters’a yaptığı açıklamada Gaziantep’teki saldırıda kullanılan patlayıcının Temmuz 2015’te Suruç’ta ve Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilen saldırılarda kullanılan patlayıcı ile aynı tip olduğunu söyledi. İki saldırıdan da IŞİD sorumlu tutulmuştu. Ankara’daki saldırıda 100’den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG