Erişilebilirlik

‘Çatı Aday Erdoğan’a Ortak Tepkinin Sonucu’


CHP Milletvekili Mustafa Balbay
CHP Milletvekili Mustafa Balbay

Bir konferansa katılmak için Berlin’e giden CHP Milletvekili Mustafa Balbay’a göre kendi partisinin MHP ile ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusundaki eleştiriler önümüzdeki günlerde sona erecek

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında yaşayan Türkiye kökenlilerin de gündemini belirleyen konulardan biri.

Doğrudan halk tarafından ilk kez Cumhurbaşkanının seçileceği seçimlerde yurtdışındaki Türk vatandaşları da bulundukları ülkelerde ilk kez Türkiye’deki bir seçimde oy kullanabilecek. Özellikle Almanya'da yaşayan 1,3 milyona yakın Türk vatandaşının da oy hakkı bulunması siyasetçilerin buraya olan ilgilisini arttırdı.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00
Linki indirmek için

Nitekim Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da yaptıkları mitingler yoğun ilgiye sahne oldu. Ankara’daki siyasetçilerin Almanya’daki seçmene yönelik çalışmaları kervanına katılan bir diğer isim ise CHP İzmir milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay oldu.

Sosyal Demokrat Halkçı Devrimci Birliği’nin davetlisi olarak Berlin’e gelen Balbay “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu bir konferans verdi ve ardından Türkiye’deki son gelişmeler konusunda Amerika’nın Sesi Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aday yarışını değerlendiren Balbay, AKP lideri Erdoğan’ın 12 yıllık başbakanlık bilançosunun olumsuz olduğunu belirtiyor ve bu yüzden cumhurbaşkanlığını da hak etmediğini öne sürüyor.

Mustafa Balbay’a göre kendi partisinin MHP ile ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusundaki eleştiriler önümüzdeki günlerde sona erecek.

Balbay İhsanoğlu'nun popularite sorunu olmadığı, ayrıca siyasal konumunun da ona artı değer kattığı görüşünde.

Mustafa Balbay CHP’nin MHP ile ortak aday açıklamasını Türkiye’de Başbakan Erdoğan’a karşı oluşan tepkinin sonucu şeklinde tanımlıyor.

HDP’nin Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesini demokrasi açısından sevindirici bir tavır olarak niteleyen Balbay, Kürt sorununun Türkiye’nin çözüm bekleyen en önemli konularından olduğunu ve son aylarda bu bağlamda atılan adımların desteklenmesi gerektiğini söylüyor.

Türkiye’de yaşanan politik gelişmelerin kendi partisi içinde bazı kesimlerde karamsarlık yarattığını hatırlatan Mustafa Balbay, ülkenin geleceğine olumlu yaklaşılması gerektiğini savunuyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG