Erişilebilirlik

Carter: 'IŞİD'i Yenmeye Kararlıyız'


Carter: 'IŞİD'i Yenmeye Kararlıyız'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Amerika Savunma Bakanı Ash Carter Suriye’deki Rakka ve Irak’taki Musul kentlerini IŞİD’den geri alma mücadelesinin örgüt üzerinde ciddi ölçüde etkisi olduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Carter, IŞİD’in üstlendiği Paris ve IŞİD bağları olan bir çiftin yaptığı San Bernardino saldırılarından bu yana örgütle mücadeleye birçok cephede hız verilmesinin IŞİD üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğuna dikkati çekti. Bu baskının operasyonların başarısını arttırdığını belirten ABD Savunma BakanI, mücadeleyi ilerletecek yeni fIrsatlar da doğurduğunu söyledi.

Ash Carter Kentucky eyaletindeki Fort Campbell üssündeki 101’nci hava tümenine hitaben yaptığı konuşmada Amerika’nin IŞİD ve terörle mücadele kararlılığını vurguladı. Carter, Bağdat hükümetinin IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarına destek olmak üzere bu üsten gönderilen 200 kişilik Amerikan özel kuvvetinin göreve başladığını açıkladı. Carter’a göre komandolar ‘yeni hedef ve firsatlar kovalamaya’ başladı. Amerika geçen yIl da bölgeye özel timler göndermişti. Amerikan komandolarının bölgeye gönderilmesi IŞİD’e karşı süren savaşa katilan güçlere desteğin arttirildiğini gösteriyor. obama yönetimi Suriye’ye kara birliği göndermeye karşı ancak hava kuvvetleri bölgede bugüne kadar yüzlerce uçak ve insansız hava aracıyla örgüte karşı operasyon düzenledi. Ash Carter Başkan Obama’nın IŞİD’i yenmek için elindeki bütün imkanları kullanmak ve ortaya çıkan bütün fırsatları değerlendirmek istediğini vurguladı. Carter bu çabanın örgüte karşı kesin bir zafer kazanılıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Savunma Bakanı önümüzdeki hafta Paris’e giderek Fransa, İngiltere, Hollanda, Almanya ve İtalyan Savunma bakanlarıyla görüşecek. IŞID’i ortadan kaldIrma konusunda bu ülkelere de büyük sorumluluk düştüğünü belirten ABD Savunma Bakani Ash Carter, mücadelenin güçlendirilmesi için daha çok destek isteyecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG