Erişilebilirlik

Çapoğlu: "Mısır'da Ordu Halkla Diyalog Kurmak Zorunda"


Çapoğlu: "Mısır'da Ordu Halkla Diyalog Kurmak Zorunda"
Çapoğlu: "Mısır'da Ordu Halkla Diyalog Kurmak Zorunda"

Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu, Mısır ortamında demokrasinin ne anlama geldiğinin çok önemli olduğunu söylüyor. Ankara'daki ANSAV Başkanı Çapoğlu'na göre, Mısır çok uzun süredir bir yolsuzluk, işsizlik, yoksulluk,adaletsizlik çekmiş ve bunu despot bir yönetim altında yaşamış bir ülke. Çapoğlu, "Bu noktada hem ordu, hem Amerika meydana gelebilecek tepkileri gözönüne alarak bu süreci çok akıllı bir şekilde yönlendirdiler diye düşünüyorum," diyor.

Peki, Mısır ordusu göstericilerle diyalog içine girecek mi ve bunda ne kadar başarılı olacak? ANSAV Başkanı eski milletvekili Profesör Gökhan Çapoğlu'na göre, "En kritik konu bu. Bu diyalog nasıl kurulacak ve nelerin üstüne pazarlık yapılacak? Daha doğrusu organize olan muhalif güçlerle ordu arasındaki pazarlık ne olacak? Çok büyük bir ihtimalle ordu bir takım polis devleti uygulamalarının hafifletileceği sözünü verecek."

Profesör Çapoğlu, Mısır'da kısa bir dönemde tam bir demokrasiye geçileceğini, serbest seçimlerin yapılacağını tahmin etmiyor.

ANSAV Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu'nun Müslüman Kardeşler faktörü, Mısır'daki değişimin bölge ülkelerindeki olası etkisi ve Türkiye'nin bölge için bir demokrasi modeli olup olmayacağı konusundaki görüşlerini ve söyleşimizin tamamını aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz.

Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı ANSAV'a da aşağıdaki adresten ulaşmanız mümkün: www.ansav.org.tr

XS
SM
MD
LG