Erişilebilirlik

Cannes’da Altın Palmiye Abdüllatif Kechich’e


Abdüllatif Kechich
Abdüllatif Kechich

Yönetmen Steven Spielberg’in başkanlığını yaptığı jüri Altın Palmiye’ye iki kadın arasındaki lezbiyen bir aşk hikayesini anlatan ‘La Vie d’Adele - Adele’in Hayatı’ adlı filme layık gördü

Cannes 2013

Cannes 2013

Altın Palmiye
"La Vie d’Adele” (Abdüllatif Kechich)

Jüri Büyük Ödülü
“Inside Llewyn Davis” (Joel & Ethan Coen)

Jüri Ödülü
Like Father, Like Son” (Hirokazu Koreeda)

En İyi Senaryo
“A Touch of Sin” – (Zhangke Jia)

En İyi Yönetmen
Amat Escalante – “Heli”

En İyi Kadın Oyuncu
Berenice Bejo – “The Past”

En İyi Erkek Oyuncu
Bruce Dern – “Nebraska”

Altın Kamera
Ilo Ilo” - Anthony Chen

En İyi Kısa Film
Safe” - Byoung-gon Moon
Fransa’nın Cannes kentinde 10 gündür devam eden 66. Uluslararası Cannes Film Festivali sona erdi. Yönetmen Steven Spielberg’in başkanlığını yaptığı jürinin seçimiyle Altın Palmiye ödülleri sahiplerini buldu. Festivalin en büyük ödülü Altın Palmiye'yi, iki genç kadın arasındaki lezbiyen bir aşk hikayesini anlatan ‘La Vie d’Adele - Adele’in Hayatı’ adlı filmi ile Tunus asıllı Fransız yönetmen Abdellatif Kechich ve başrol oyuncuları Lea Seydoux ile Adele Exarchopoulos kazandı.

Paris’te eşcinsel evlilik karşıtı radikal sağ göstericilerle polis arasında çatışma yaşanırken, aynı anda Spielberg başkanlığındaki jüri de, Cannes da 66. Festival’in kazananlarını açıkladı. Jüri’nin eşcinsel bir aşkı ödüllendirmesi, ‘herkese evlilik’ yasasına ciddi bir sanatçı desteği olarak yorumlandı. Ancak jüri bakanı Spielberg seçimlerinin politik olmadığını dile getirdi.

‘‘Tunus Devrimi’ne adıyorum’’


Altın Palmiye’ye layık görülen « Adele’in Hayatı » filminin yönetmeni Abdüllatif Kechich ve iki başrol oyuncusu Seydoux ve Exarchopoulos, sahneye birlikte çıktılar. Kechich, “Bu ödülü Fransa’nın güzel gençliğine ve Tunus devrimine adıyorum,” dedi.

Festival’in en iyi kadın oyuncu ödülü, İranlı yönetmen Asghar Ferhadi’nin “Le Passe- Geçmiş” adlı filmindeki rolüyle Berenice Bejo’ya, en iyi erkek oyuncu ödülü de “Nebraska” filmindeki rolüyle Bruce Dern’e gitti. En iyi yönetmen ödülünü “Heli” filmiyle genç Meksikalı yönetmen Amat Escalante aldı. Festivalin önemli ödüllerinden Juri özel ödülünü “Like Father Like Son - Baba Gibi, Oğul” gibi filmi, Festival Büyük Ödülü’nü ise, Cannes’ın alışılmış simalarından başarılı Coen Kardeşler, “Inside Llewyne Davis” filmiyle kazandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG