Erişilebilirlik

California Otomotiv Sektörü İçin Neden Önemli?


California Otomotiv Sektörü İçin Neden Önemli?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
California, sadece Hollywood ve Silikon Vadisi’ni değil, son teknoloji ürünü otomobilleri de görebileceğiniz bir eyalet. Otomobil üreticileri son model elektrikli modellerini ilk önce bu eyalette satışa sunuyor. Peki California, otomotiv sektörü için neden bu kadar önemli?

Scott Painter bir otomobil tutkunu ve Los Angeles’ın batısındaki tepeler, hız yapabilen ve son teknoloji ürünü modelleri test etmek için mükemmel: “Hemen hemen piyasaya çıkan bütün elektrikli modelleri denedim.”

Painter, tüketicilere otomobil fiyatları hakkında bilgi veren Internet sitesi TrueCar.com’un kurucusu. Painter, “Güney California otomotiv sektöründeki yeniliklerin merkezi. En yeni araçları ilk olarak burada görebilirsiniz,” şeklinde konuşuyor.

Bu sene Los Angeles’taki Otomobil Fuarı’nda, ünlü markalar elektrikli araçlarını tanıttılar.

Emlakçı Gene Bush Los Angeles’ta insanların otomobillere daha çok para yatırdığını söylüyor: “Los Angeles’ta insanlar ev kredisinden önce otomobil kredisini ödüyor.”

Bazı elektrikli modellerin fiyatı 60 ila 80 bin dolara kadar çıkıyor.

Los Angeles Otomobil Fuarı’nın sözcüsü Brendan Flynn, California kanunlarının tüketicileri çevre dostu araçlar kullanmaya teşvik ettiğini söylüyor: “California’da elektrikli bir araç aldığınızda yararlandığınız teşvikler daha fazla.”

Shaun Halladay, elektrikli araç satın almanın karşılığında toplam 10,000 dolar vergi indirimi almış: “Eğer başka bir eyalette olsaydım ve orada böyle bir teşvik olmasaydı, bu modeli alamazdım.”

Halladay benzine para ödememekten memnun ancak daha fazla şarj istasyonu olması gerektiğini söylüyor: “Eve dönmek için arabamı şarj etmem gerek ama şarj istasyonu bulmakta zorlanıyorum.”

Aslında Halladay’ın California’da şarj istasyonu bulma şansı fazla. EV Connect firmasından Jordan Ramer, şirketin Amerika genelinde 1,000’den fazla şarj istasyonu kurduğunu söylüyor: “Kurduğumuz şarj istasyonlarının neredeyse üçte ikisi California’da ve bunun da büyük bir kısmı Güney California’da. Ülkedeki elektrikli araçların hemen hemen üçte biri bu eyalette bulunuyor.”

Jeremy Snyder da, California’nın en fazla elektrikli araç sattıkları eyalet olduğunu söylüyor: “Bu eyalet, büyük düşünen, yeni fikirlere değer veren ve mevcut sosyal normlara uymak yerine yeni sosyal normlar yaratmak isteyen insanlarla dolu.

Ed Zaelke geçtiğimiz günlerde elektrikli otomobil siparişi vermiş: “Ben küresel ısınmaya inanıyorum ve elektrikli araçlar bu sorunu çözmek için başvurulması gereken yollardan biri. Ben de çözümün bir parçası olmak istiyorum.”

Scott Painter da elektrikli araç sahibi: “Benim için en öncelikli konu otomobilin performansı.”

Elektrikli araç üreticilerinin bir sonraki hedefi de daha fazla tüketici çekmek için fiyatlarını düşürmek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG