Erişilebilirlik

California’da Üç Camiye Tehdit Mektubu


Amerika’nın California eyaletinde üç camiye tehdit mektupları gönderildi.

Los Angeles Times gazetesi, mektuplarda “Kasabaya yeni şerif geldi – Başkan Donald Trump” ve Trump’ın Müslümanlara, “Hitler’in Yahudiler’e yaptığını yapacağı” şeklinde ifadelerin yer aldığını bildirdi.

Gazete, Amerika’daki Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerika İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) yerel camilerde polis korumasının artırılmasını talep ettiğini yazdı. El yazısıyla yazılmış mektuplar geçen hafta, California’nın güneyindeki Long Beach İslam Merkezi ve Claremont İslam Merkezi ile eyaletin kuzeyindeki San Jose’de bulunan Evergreen İslam Merkezi adlı camilere gönderildi.

Times’a göre, mektup “Şeytan’ın çocukları”na hitaben yazılmış ve “Daha iyi bir yol için Amerikalılar” ismiyle imzalanmış. Mektupta Müslümanlar “alçak ve pis insanlar” olarak tanımlanıyor ve Trump’ın “Amerika’yı temizleyeceği ve ülkeyi tekrar parıldatacağı” belirtiliyor.

CAIR’ın Los Angeles şubesi başkanı Hussam Ayluş, Trump’ın kampanyasının “sorumsuzca ve nefret dolu söylemlerinin”, Trump destekçilerinin birçoğu arasında “edepsizlik, nefret ve öfkeyi” körüklediğini söyledi. Ayluş, “Trump ırkçı insanlar yarattı demiyorum ama bunu normalleştirdi. Başkan seçilen Trump’a, tüm Amerikalılar’ın başkanı olarak hareket etme sorumluluğu bulunduğunu hatırlatmak isterim” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG