Erişilebilirlik

Büyükelçi Tan: "İki Türk Asıllı Adayın Yerel Seçimlerde Başarısı Sevindirici"


Büyükelçi Tan: "İki Türk Asıllı Adayın Yerel Seçimlerde Başarısı Sevindirici"
Büyükelçi Tan: "İki Türk Asıllı Adayın Yerel Seçimlerde Başarısı Sevindirici"

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Bayram Mesajı'nda Amerika'da yaşayan Türkler'in daha aktif siyaset yapmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Amerika'da yaşayan Türkler'in Kurban Bayramı'nı bir mesajla kutladı. Büyükelçi Tan ayrıca Pazartesi günü Washington'daki Türk Büyükelçiliği'nde bölgede yaşayan Türklerle biraraya geldi.

Büyükelçi Tan mesajında, görüş ayrılıkları ve kırgınlıkların geride bırakılmasını, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının öne çıkarılmasını istedi.

Bayram mesajında 2 Kasım'da Amerika'da yapılan Kongre ara seçimlerini de değerlendiren Büyükelçi Tan, çeşitli kamu görevleri için mücadele veren beş Türk asıllı Amerikalı'dan ikisinin seçimi kazanmasından büyük memnunluk duyduğunu belirtti. Seçimi kaybeden diğer üç politikacının verdiği yoğun mücadeleyi takdirle karşıladıklarını kaydeden Büyükelçi Namık Tan, mesajında "Türk-Amerikan toplumunun hak ettiği konuma yükselmesi, ülkemizin, insanımızın ve kültürümüzün tanıtımı bakımından önem taşımaktadır. ABD’de toplumsal yaşamın her alanına aktif katkıda bulunan Türklerin, yerel makamların ardından biran önce federal düzeyde ve özellikle Kongre’de temsil edilmeleri en büyük arzumuzdur," dedi.

Amerika'daki Türk toplumunun giderek her alanda daha aktif hale gelmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Büyükelçi Tan, Amerika'nın dört bir yanında devam eden etkinlik sayısının son yıllarda rekor düzeyde artmasından gurur duyduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG