Erişilebilirlik

'Bütün Bombaların Anası’ 36 IŞİD Militanını Öldürdü


Amerika’nın dün Afganistan’da kullandığı ve “bütün bombaların anası olarak” nitelenen bombayla ilgili yeni bilgiler geliyor. Yetkililere göre, bomba çok sayıda IŞİD militanını öldürdü.

Afgan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bombanın 36 IŞİD militanını öldürdüğü ve üslerini yok ettiği belirtildi. Açıklamada olayda sivil can kaybı olmadığı da kaydedildi.

'Bütün Bombaların Anası’ 36 IŞİD Militanını Öldürdü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Afgan Savunma Bakanlığı ayrıca MOAB adı da verilen 9 bin 800 kiloluk bombanın IŞİD militanlarının kullandığı 300 metrelik mağaraların bulunduğu Momand Vadisi’ni vurduğunu açıkladı.

IŞİD yanlısı Amak haber ajansından yapılan açıklamada ise saldırıda militan kaybedilmediği öne sürüldü. Afgan Devlet Başkan Yardımcısı Abdullah Abdullah, bombanın Afgan yönetimiyle koordinasyon içinde atıldığını söyledi ve sivil kayıpların önlenmesi için büyük özen gösterildiğini belirtti.

Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral John Nicholson da alanda Amerikan askerleri bulunduğunu ve sivil kayıp olduğuna dair kanıt olmadığını söyledi.

Nicholson, “taktiksel olarak bomba doğru zamanda kullanıldı” dedi.

9 metre uzunluğundaki GBU-43 bombası, 2003’de test edilmiş ancak daha önce savaş alanında hiç kullanılmamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG