Erişilebilirlik

Butto Davasının Savcısına Suikast


Pakistan polisi suikaste uğrayan Butto davası savcısı Zülfikar Chaudry'nin arabasından kanıt topluyor.
Pakistan polisi suikaste uğrayan Butto davası savcısı Zülfikar Chaudry'nin arabasından kanıt topluyor.

Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto’ya düzenlenen suikast ve 2008’de Mumbai’de yapılan terör saldırılarının davasına bakan savcı, İslamabad’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü

Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto’ya düzenlenen suikast ve 2008’de Mumbai’de yapılan terör saldırılarının davasına bakan savcı, İslamabad’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Chaudry Zülfikar’ı vuran motosikletli saldırganlar olay yerinden kaçmayı başardı. Saldırıda yaralanan korumanın arabayla çarptığı bir yaya da olayda öldü.

Polis ayrıca seçimlerde milletvekili adaylarından Sadık Zaman Khattak’ın da Karaçi’de vurularak öldürüldüğünü bildirdi. 11 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde Pakistan’da şiddet olayları artıyor.

Zülfikar, Benazir Butto’nun Aralık 2007 tarihindeki suikastının davasına bakıyordu. Suikast Butto’nun yurtdışından dönüşünden birkaç hafta sonra, Rawalpindi’de düzenlendi. Bugüne dek olayla ilgili hüküm giyen kimse olmadı.
Pakistan emniyeti, bugünkü suikastın savcı Zülfikar’ın Butto davasıyla ilgili bir ön duruşmaya katılmak için yoldayken gerçekleştiğini bildirdi.

Pakistan’da 1999 yılında darbe yaparak yönetime el koyan eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref de davanın sanıkları arasında bulunuyor.

Zülfikar aynı zamanda Mumbai’de 166 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları da araştırıyordu. Hindistan saldırılardan Pakistan’ın radikal İslamcı Leşker-i Tayyibe örgütünü sorumlu tutuyor.

Terörle mücadele yetkilileri, Pervez Müşerref’in siyasi rakibi olan Benazir Butto’ya gerekli güvenli sağlamadığını söylüyor. Butto siyasi bir miting sırasında öldürülmüştü. Ayrıca bombalı saldırının olduğu Rawalpindi, askeri yoğunluğun diğer kentlere oranla daha fazla olduğu bir kent.

Müşerref suçlamaları ve olayla ilgisini reddederken kendine yöneltilen suçlamaların siyasi olduğunu iddia ediyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG