Erişilebilirlik

Bütçe Krizi Pazarlıkları Senato'ya Kaydı


Senato’daki Demokrat Parti Grup Lideri Harry Reid
Senato’daki Demokrat Parti Grup Lideri Harry Reid
Washington’da federal hükümetin tekrar açılması ve yaklaşan borç krizinin önlenmesi amacıyla pazarlıklar devam ediyor. Pazarlıklar Temsilciler Meclisi’nden Senato’ya kayarken, Başkan Barack Obama’nın Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi Partililer’le uzlaşma olasılığı azalmaya başladı.

Senato’daki Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerin grup liderleri Harry Reid ve Mitch McConnell, 12 gündür devam eden krizi sona erdirmenin yollarını görüştü. Reid, görüşmelerin olumlu geçtiğini, ama tarafların kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu söyledi.

Reid, Cumhuriyetçi meslektaşı Susan Collins’in bütçeyi altı ay uzatma önerisinin hiçbir yere varmayacağını savundu. Demokrat Partili senatörler, Beyaz Saray’da Başkan Obama’yla görüşüyor.

Harry Reid, borçlanma tavanını bir yıl boyunca arttırmayı öneren kendi planlarının Senato’daki Cumhuriyetçiler tarafından reddedilmesini de eleştirdi. Cumhuriyetçi üyeler, borçlanma tavanını arttırırken devlet harcamalarında kesinti yapılmasını istiyor.

Başkan Obama, haftalık radyo konuşmasında, Amerika’nın kredi notunun zarar görmesinin, kredi almalarını güçleştireceği, bundan Amerikan halkının yanı sıra küresel ekonominin de etkileneceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yarıyıl toplantıları için Washington’da bulunan G20 maliye bakanları da Amerika’dan krizi bir an önce çözmesini istedi, kısa vadeli mali belirsizliklere hızla çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Bu arada fedeal hükümetin faaliyetlerini durdurmasından bu yana kapalı tutulan üç ulusal park, Özgürlük Heykeli, Büyük Kanyon ve Rushmore Dağı’nın önümüzdeki günlerde yeniden açılacağı duyuruldu. Eyalet valileri, parkların işletme masraflarını üzerlerine aldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG