Erişilebilirlik

Bugün Dünya İnsan Hakları Günü


Bugün Dünya İnsan Hakları Günü
Bugün Dünya İnsan Hakları Günü

Bugün Dünya İnsan Hakları Günü. Birleşmiş Milletler’in 1948’de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini yayınlamasının üzerinden 62 yıl geçti. İlk İnsan Hakları Günü’nün ise 60’ncı yıldönümü.

Dünyanın çeşitli yerlerinde insan hakları savunucuları seslerini protesto gösterileriyle duyurmaya çalıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde yayınladığı mesajda “Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de insan haklarına saygının, anayasanın değiştirilemez temel ilkeleri arasında olduğunu” belirtti. Erdoğan mesajında ayrıca “İnsan haklarının korunması ve daha ileriye taşınması amacıyla gerçekleştirilen reformlara, 2010 Eylül ayında halkımız tarafından benimsenen Anayasa değişiklikleriyle devam edilmiştir” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de İnsan Hakları Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Üskül mesajında, insan haklarını Türkiye’de iç ve dış politikanın en önemli konularından biri olarak niteledi. Üskül, insan hakları konusunda önemli mesafe kat edildiğini ve temel hak ve hürriyetlerin ulusal ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığını vurguladı.

XS
SM
MD
LG