Erişilebilirlik

Budweiser İsim Değiştiriyor


Ünlü bira markası Budweiser, Amerika’daki satış hacmini yükseltmek için adını değiştiriyor.

Budweiser, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine kadar ismini “Amerika” olarak değiştirmeye karar verdi.

Şirket Başkan Yardımcısı Ricardo Marques, “Budweiser olarak her zaman Amerika’nın imajını şişelerine yansıtmak istedik, 140 yıllık geçmişi olan bu büyük devleti biramızla onurlandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Bu, Budweiser markasının “vatanseverlik” temasını ilk defa kullanışı değil. Geçmişte de marka etiketlerinde, Özgürlük Heykeli ve Amerikan bayrağını kullanılmıştı. Budweiser faaliyette olduğu diğer ülkelerin de önemli günlerine özel de şişe ve etiket tasarımları kullanıyor.

Budweiser’ın ana firması Anheuser-Busch InBev, Belçika-Brezilya ortak kuruluşu olan bir bira devi ve dünyada tüketilen biraların yüzde 25’i bu şirkete ait.

“America”, Budweiser’ın her zamanki yazı karakteri ile şişe üzerine yazılacak ve “tescilli marka” ifadesi, “1776’dan beri bölünmez” olarak değiştirilecek. Biranın sloganı olan “Biraların Kralı’ ifadesi de Amerika’nın ulusal ilkesini yansıtan “E Pluribus Unum” cümlesiyle yani “Çokluktan, Birliğe” olarak değiştirilecek.

Budweiser, 1876 yılında, Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde kuruldu. Ancak markanın ismi tartışmalı. Çek Cumhuriyeti’nde kurulan Budweiser Budvar Brewery ismin asıl sahibi. Bu yüzden de Amerika’da kurulan Budweiser, Avrupa Birliği ve diğer pek çok ülkede ‘Bud’ ismini kullanıyor.

Atlantic dergisine göre, Budweiser, Amerika’da en çok sevilen üçüncü bira markası ve yılda 100 milyon kasa bira satışı var. Dünyanın her yerinde, bira satışları yaz aylarında artıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG