Erişilebilirlik

BTF’den 259 Öğrenciye Burs


Bridge to Türkiye (Türkiyemize Köprü-BTF) nasıl bir yardım kuruluşu? Türkiye’deki öğrencilere nasıl yardım eli uzatıyor? Özgecan Aslan Anı Burs Fonu’nun amacı ne? Bu soruları BTF Başkan Yardımcısı Ayşe Çağlayan Üstündağ yanıtlıyor

“Amerika’nın 22 ayrı bölgesinde dost halkaları oluşturduk” diyor Washington’a yerleşmiş bir Türk hukukçu olan Ayşe Çağlayan Üstündağ. Gönüllü çalışmaların önemine inanan ve Bridge to Türkiye/Türkiyemize Köprü (BTF) adlı Türk Amerikan derneğine gönül vermiş bir kadın, bir anne Ayşe Çağlayan Üstündağ. Özellikle çağdaş eğitimin kız çocukları başta olmak üzere ihtiyaç içindeki öğrencilere ulaştırılmasının önemine yürekten inanmış iki çocuk annesi bir yardım gönüllüsü, Ayşe Çağlayan Üstündağ. Bu söyleşide hem onu tanıyacak hem de BTF’nin çalışmalarını öğreneceksiniz.

BTF’den 259 Öğrenciye Burs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:20:57 0:00



Özgecan Aslan Anı Fonu

‘Yüreğimize düşen ateşi bir umut ışığına dönüştürmek istedik’ diyor Ayşe Çağlayan Üstündağ. Mersin’deki Çağ Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi gören 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın okuldan eve dönerken bir minibüs şoförü tarafından hunharca öldürülmesi Amerikalı Türkler arasında da büyük tepkiye yolaçtı. Bridge to Türkiye Fund (BTF) Türkiyemize Köprü Vakfı gönüllüleri, genç üniversite öğrencisinin adını ölümsüzleştirmek amacıyla Özgecan Aslan Anı Bursu Fonu oluşturdu. Bursun duyurusu, derneğin internet sitesinde yapıldı:

www.bridgetoturkiye.org/he-and-she-together

Kar amacı gütmeyen ve gönüllüler tarafından yönetilen BTF Yönetim Kurulu duyuruda “Kız ve erkek tüm gençlerimiz el ele” mesajı verdi. Özgecan Aslan Anı Bursu Fonu’na 3000 dolarlık bir başlangıç fonuyla katkıda bulunan vakıf, Amerika’da yaşayan Türkler’i bursa katkıda bulunmaya çağırıyor.

“Sosyal bir değişimden bahsedebilmek için yapılabilecek en akılcı girişim eğitime yapılacak yatırımdır” düşüncesinden yola çıkan BTF gönüllüleri, Özgecan’ın ismini canlı tutarak cehaletin önüne geçmeyi hedefliyor. Proje kapsamında düşük gelirli başarılı üniversite öğrencilerine eğitim bursu verilmesi planlanıyor.

Kadına karşı şiddetle mücadele

BTF, basın bildirisinde şu görüşlere yer verdi:

“Kadın haklarını savunmak, kadın ve kızlarımızın toplumdaki yerinin güçlendirilebilmesi ve cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri kaldırabilmek, kadın ve erkeklerin yan yana ve dayanışma içinde yaşamasıyla mümkün olabilir. Bu nedenle Özgecan Aslan Anı Bursları’nı Tarsus bölgesinden hem kız hem de erkek öğrencilerimize destek verecek şekilde düzenliyoruz. BTF olarak cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığını azaltmak için düşük gelirli öğrencilere burs sağlamanın en etkili araç olduğuna yürekten inanıyoruz.”

BTF gönüllü ekibi Özgecan Aslan Anı Bursu Fonu’na yapılan bağışlar aracılığıyla kadına yönelik şiddetin kaygı verici sıklıkta meydana geldiği ülkelerden biri olan Türkiye’de sosyoekonomik yetersizlik içindeki kız ve erkek öğrencilerin çağdaş eğitime erişim imkanlarını arttırıp bilinçlendirme sağlamayı amaçlıyor.

BTF’den 259 öğrenciye burs

2004 yılından buyana Türkiye’deki öğrencilere destek veren BTF Öğrencileri Güçlendirme Burs Programı 2014 – 2015 akademik yılı içinde 259 öğrenciye ulaştırdığı mikro burslarla eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedef alıyor.

Soma’daki maden kazasından sonra da benzer bir çalışma başlatan BTF, Soma Çocuklarına Işık Olalım kampanyası ile Amerika’da 147.000 dolar bağış topladı. BTF Soma madenlerinde babalarını kaybeden ve faciadan etkilenen 45 öğrenciye Türk Eğitim Derneği (TED) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) aracılığı ile 4 yıllık eğitim bursu verdi.

Bridge to Türkiye Fund (BTF), ABD'deki çalışmalarıyla Türkiye'de eğitim imkanlarından yoksun çocuklara bugüne kadar 1,5 milyon doları aşkın yardımda bulundu.

Ayrıntılı bilgi ve bağışlar için:

www.bridgetoturkiye.org/he-and-she-together

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG