Erişilebilirlik

BTF Patnos’a Yardım İçin Koştu


Amerika’da yaşayan Türkler’in Türkiye’deki çocuklar için yardım toplamak amacıyla kurduğu Bridge to Türkiye Fund (BTF), Patnos Ağrı’da Akdilek Sebahattin Yıldız Okulu’na destek için New Jersey’de koşu düzenledi

Bridge to Türkiye Fund üyeleri ve kuruluşa destek veren gönüllüler, 26 Ekim 2014 Pazar günü Teaneck, New Jersey’de bağış kampanyasına dikkat çekmek ve dayanışma amacıyla koştu. Koşuya 100’ün üzerinde gönüllü katıldı.

BTF’in hedefi on iki bin dolar toplayarak Türkiye’nin bu dezavantajlı bölgesindeki çocukların eğitimine destek olmaktı.

BTF “Walking It Forward” koşusunu düzenleyenlerden BTF Yönetim Kurulu Üyesi Vicdan Babaloğlu Akyürek ve Fordham Üniversitesi öğretim üyelerinden gönüllü Lerzan Aksoy koşunun önemini şöyle açıkladı: "Ağrı’da 3 çocuktan sadece 1’i ilkokuldan sonra ortaokula devam ediyor. Bu oran, Türkiye’deki en düşük okullaşma oranlarından biri. Bölgedeki okulların kaynakları çok kısıtlı. Çocukların kitap, eğitim gereçleri, kırtasiye ve kıyafet gibi birçok ihtiyaçları var. Ülkemizin çocuklarına yardım etmemiz için çok güzel bir fırsat. Herkesi kampanya sayfamızdan bağış yapmaya davet ediyoruz. Küçük de olsa her yardım çok değerli olacak."

Yardım projesinde, BTF gönüllüsü Lerzan Aksoy’un yakın arkadaşı Gaye Gülenay’ın Ağrı’daki Akdilek Sebahattin Yıldız Okulu’nda öğretmen olarak zorunlu görevini yaparken yaşadığı zorluklardan yola çıkıldı. Okul müdürü Muhittin Koç yaşanan zorlukları şu şekilde aktardı: “Akdilek Sebahattin Yıldız Okulu Ağrı’nın Patnos ilçesinde bulunuyor. Toplam 400 öğrencimiz etraftaki 4 köyden ilk ve orta öğretim için okulumuza geliyor. Çocuklarımızın okulun hemen yanında yer alan yoldaki trafikten koruyan bahçe duvarı, eğitim kitapları, kırtasiye ve Ağrı’nın soğuk kışlarından koruyacak ceket ve bot gibi elzem sayılacak ihtiyaçları var. Ailelerimizin birçoğunun maddi durumu elverişli değil.” Müdür Koç her türlü yardım için müteşekkir olduklarını ve okulun ve öğrencilerin sayılamayacak kadar çok ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.

BTF Yönetim Kurulu üyesi Vicdan Babaloğlu Akyürek, projenin BTF için önemini şöyle açıkladı: “BTF olarak her fırsatta Türkiye’ye yardım köprüsü oluşturmak bizim için çok değerli bir hedef. Bu kadar uzaktan yapabildiğimiz en küçük yardım bile, Ağrı Patnos Akdilek Sebahattin Yıldız Okulu için çok önemli. BTF gönüllülerimiz biraraya gelince etkili ve anlamlı projeler üzerinde çalışıyorlar ve hep birlikte, dayanışma içinde Ağrı’daki çocukların eğitimine destek olmak istiyoruz.”

2003 yılında Amerika’da yaşayan Türkler tarafından kurulan BTF’in öncelikleri fark yaratmak, yaşam kalitesini iyileştirmek ve sosyal değişime aracı olmak. BTF bugüne kadar çeşitli kampanyaları sayesinde 1.2 milyon dolar aşan miktarda bağış topladı.

Ağrı’daki okul için 26 Ekim 2014 tarihinde yapılan koşu çok başarılı geçti ve okul için hedeflenen 12 bin doların üzerinde bağış toplandı.

Bağışlar BTF kampanya sayfasından yapılabilir:

https://www.crowdrise.com/LerzanAksoyBTFRunWalk4Kids/fundraiser/

Bridge to Türkiye Fund hakkında daha çok bilgi için:

http://www.bridgetoturkiye.org

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG