Erişilebilirlik

Brezilya’da Seçim İkinci Tura Kaldı


Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff
Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, dünkü devlet başkanlığı seçimlerinden birincilikle çıkmasına rağmen birinci turda seçilmesini sağlayacak çoğunluğu elde edemedi

Brezilya’da 26 Ekim’de ikinci tur seçimlere gidilecek.

Dilma Rousseff yüzde 42 oranında oy toplarken sosyal demokrat Aecio Neves, yüzde 34’e yakın oy aldı.

Dilma Rousseff, eski devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva zamanında başlatılan sosyal yardım programları sayesinde Brezilya’nın işçi sınıfının büyük desteğini alıyor.

Dilma Rousseff, seçim sonrası yaptığı konuşmada Brezilya halkının bir kez daha İşçi Partisi’ne güven duyduğunu göstererek seçimlerin birinci turunda partiye zafer kazandırdığını söyledi.

Rousseff’in rakibi Aecio Neves ise adaylığının Brezilya için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. İkinci tur seçimlere kadar televizyon tartışmalarında daha fazla boy göstereceğini belirten Neves, Brezilya için neler yapmak istediğini kamuoyuna anlatma imkânı elde edeceğini söyledi. Nefret ve korku politikası gütmeyen bir siyasetçi olduğunu dile getiren Aecio Neves, rakibini ne pahasına olursa olsun düşmanı olarak gösterecek davranışlarda bulunmadığının da altını çizdi ve rakiplerine saygı duyan bir demokrat olduğunu ifade etti.

Ağustos ayı sonunda yapılan kamuoyu yoklamalarında yarışı önce götürdüğü görülen çevre eski bakanı Marina Silva ise bu başarısını oya çeviremedi.

Brezilya’da 18 ila 70 yaş arasındaki tüm vatandaşların oy kullanması, zorunlu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG