Erişilebilirlik

Brafman: 'Sarraf Davasında Çıkar Çatışması Yok’


Eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey’nin davadaki rollerinin ve çıkar çatışması iddialarının görüşüldüğü duruşmada hakim Richard Berman, Sarraf’ın savunma ekibine Giuliani ve Mukasey’nin davadaki rolleriyle ilgili belgeleri en geç 27 Nisan Perşembe’ye kadar kendilerine sunmalarını istemişti.

24 Nisan’da New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yapılan Rıza Sarraf ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın duruşmasında Hakim Richard Berman’ın istediği ek belgeler avukat Benjamin Brafman tarafından mahkemeye sunuldu.

Brafman imzasıyla mahkemeye elektronik yolla sunulan toplam 280 sayfalık dosyada, Sarraf davasında çıkar çatışması olmadığı belirtildi. Hakim Berman, Giuliani ve Mukasey’nin, Sarraf’la ilgili üstlendikleri siyasi çözüm bulma rolünü Halkbank Genel Müdürü Atilla için de üstlenip üstlenmediğini sorgulanmıştı.

Avukat Brafman tarafından mahkemeye sunulan dilekçede bu sorunun da yanıtı verildi. Brafman, “Sarraf’la birlikte yargılanan Atilla’nın Greenberg ve Debevoise hukuk firmaları tarafından temsil edildiğini düşünmüyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Mahkemeye sunulan 280 sayfalık eklerde, Türkiye’nin ABD’de lobi faaliyetlerini yürüten Greenberg Traurig LLP ile Debevoise & Plimpton LLP'nin 2014 yılından itibaren Türkiye konusunda yaptığı lobi çalışmalarına da yer verildi.

İki firmanın Amerikan Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası (FARA) uyarınca Adalet Bakanlığı’nda kayıtlarının yer aldığı, orijinal ek belgelerde birçok kısmın karartıldığı gözlendi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG