Erişilebilirlik

BP: 'Kapak Çalışıyor'


BP: 'Kapak Çalışıyor'
BP: 'Kapak Çalışıyor'

BP şirketi Meksika Körfezi’ndeki arızalı petrol kuyusunun ağzına, Perşembe günü yerleştirilen kapağın etkili olduğunu ve kuyu tamamen kapatılıncaya kadar yerinde kalabileceğini açıkladı.

Şirketin yetkililerinden Doug Suttles, kapağın altında basıncın yükseldiğini belirtti. Bu, günde 60 bin varil petrolü denize fışkırtan kuyuya takılan kapağın görevini yerine getirdiği anlamına geliyor. BP yetkililerinden Kent Wells, kuyudan herhangi bir sızıntı olduğunu gösteren bir belirti bulunmadığını söyledi. Denizaltı robotları kuyunun çevresinde petrol veya doğal gaz sızıntısı belirlememişti.

Suttles açılacak yeni kuyularla arızalı kuyudan sızıntı tümüyle durduruncaya kadar, kapağı yerinde tutacaklarını belirtti. Daha önce ise petrolün, kapağa takılacak borularla toplanması planlanmıştı.

British Petroleum yetkilisi Suttles, petrolü toplamak amacıyla açmaya çalıştıkları yeni kuyunun 30 metre yakınına ulaştıklarını açıkladı. Kazaya uğrayan kuyu çimentoyla kapatılıncaya kadar petrolün bir bölümünün, yeni kuyuyla toplanması amaçlanıyor. Kuyunun Ağustos ortalarına kadar tamamen kapatılacağı belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG