Erişilebilirlik

Bozulan Turist Gemisinin 1000 Yolcusu Nihayet Karada


Gemi limana yaklaşırken
Gemi limana yaklaşırken

Üç gündür Hint Okyanusu’nda başıboş sürüklenen Costa Allegra adlı İtalyan turist gemisi Seyşeller’e çekildi

Üç gündür Hint Okyanusu’nda başıboş sürüklenen Costa Allegra adlı İtalyan turist gemisi Seyşeller’e çekildi.

Bölgede seyretmekte olan bir Fransız balıkçı gemisi tarafından limana çekilen Costa Allegra’yı Uluslararası Kızıl Haç örgütünden ekipler karşıladı.

Olağanüstü sıcak havada üç gündür elektriksiz ve klimasız yaşayan yolculardan hasta olanlar ilk tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Pazartesi günü makine dairesinde yangın çıkınca mürettebat geminin tahliyesi için cankurtaran filikalarını denize indirmeye başlamış ancak yangın söndürülünce tahliyeden vazgeçilmişti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.

"Talenduic" adlı Fransız balıkçı gemisi Costa Allegra'yı limana çekiyor
"Talenduic" adlı Fransız balıkçı gemisi Costa Allegra'yı limana çekiyor


Olayın meydana geldiği bölgede Somalili korsanlar faaliyet gösterdiğinden, kaptan yolcu ve mürettebatı korumak için İtalyan donanmasından yardım istedi. Costa Allegra limana ulaştığında gemide İtalyan deniz komandoları da bulunuyordu.

Lüks turist gemisinin sahibi Costa şirketi 1000 yolcuyu Seyşeller’den Roma’ya sevk etmek için kiralık uçaklar tutmuştu. Fakat şirket yolculara yarım kalan tatillerini Seyşeller’in en lüks otellerinde tamamlamalarını teklif edince uçaklara ilgi azaldı.

Costa Allegra gibi geçen ay İtalya kıyılarında 4,200 yolcuyla karaya oturan Costa Concordia gemisi de merkezi Amerika’da bulunan Costa şirketine ait. Bu kazada 25 kişi ölmüştü.

Gemiye helikopterle yardım götürülürken:

http://www.youtube.com/watch?v=nLCQR7Msncc&feature=related



XS
SM
MD
LG