Erişilebilirlik

Boston'da Zanlıları Bulma Çalışmaları Sürüyor


Boston'da bombalı saldırı kurbanlarını anmak için bırakılan eşyalar
Boston'da bombalı saldırı kurbanlarını anmak için bırakılan eşyalar
Başkan Barack Obama, Amerika’nın gösterdiği kararlılığın Boston Maratonundaki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlere karşı “ en büyük kınama”olduğunu söyledi.

Obama saldırıda ölenler için Boston’da bir kilisede yapılan dinler arası anma töreninde konuştu.

Boston Maratonundaki bombalı saldırıyla ilgili olarak video ve fotoğraf görüntülerinden zanlının kimliğini belirleme çalışmaları ise devam ediyor.

Soruşturmacılar bombaların patladığı yerlere çanta taşır ve sonra bırakırken görülen iki kişi üzerinde duruyor.

Güvenlik yetkilileri haber ajanslarına zanlılardan birinin bir güvenlik kamerasının tesbit ettiği görüntüde görüldüğünü açıkladı.

CNN televizyonu videonun bir giyim mağazasındaki kamera tarafından kaydedildiğini bildirirken Boston’daki yerel bir televizyon istasyonu tarafından yayınlanan bir video da zanlının hareketlerinin izlenmesinde önemli rol oynadı. Görüntüler kamuoyuna açıklanmadı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI, savcılar ve Boston polisi Çarşamba günü olayla ilgili bir zanlının tutuklandığı yolunda çıkan haberleri yalanladı.

FBI yetkilileri daha önce iki bombanın yerleştirildiği düdüklü tencereler dahil bir çok parçasının bulunduğunu bildirdi.

Yetkililer, düdüklü tencerelerden birinin kapağının olay yerine yakın bir binanın damında bulunduğunu da açıkladı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI düdüklü tencere parçaları, küçük bir kutuya bağlanmış birkaç santimlik yanık kablo, yüksek kapasiteli bir pile tutuşturulmuş kırmızı ve siyah teller, küçük bir çivi ve kan lekeli bir fermuarın fotoğraflarını yayınladı.

Boston Maratonu’nun bitiş çizgisi yakınında birkaç saniye aralıkla patlayan iki bomba, aralarında sekiz yaşında bir erkek çocuğun da bulunduğu üç kişinin ölümüne, 178 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Yaralılardan bir kısmının kol ve bacaklarını kaybettiği bildiriliyor.

Massachusetts hastanesinden bir doktor, durumları ciddi olan yaralılarda iyileşme görüldüğünü açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG