Erişilebilirlik

Boston Maratonu Saldırısı Zanlısı Sağ Ele Geçirildi


Boston maratonundaki bombalı saldırıya karıştığı iddia edilen kaçak zanlı, uzun süren aramalardan sonra sağ ele geçirildi.

Polis 19 yaşındaki Cohar Sarnayev’i dün akşam (Cuma) Boston’un banliyölerinden Watertown’da bir teknenin içinde gizlenirken köşeye kıstırdı. Yetkililer, Sarnayev’in yaralı olduğunu ve durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

Watertown sakinleri operasyonun bitişini alkışlarla karşıladı.

Operasyondan sonra açıklama yapan yetkililer halka sabrından ve Federal Soruşturma Bürosu FBI’a binlerce telefon ihbarı yapan kişilere teşekkür etti.

Bir yetkili, bir Watertown sakininin halka evden çıkmamaları yapılan telkine rağmen dışarı çıktığını, dışarıda kan izlerine rastladığını, daha sonra kan izlerini kendi teknesinde görünce polisi telefonla aradığını bildirdi.

Ardından polisin olay yerine varmasıyla birlikte silah sesleri duyuldu. O sırada yaralı olan Sarnayev’in bu çatışmada da yara alıp almadığı bilinmiyor, ancak operasyonun ardından kendisinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Operasyondan sonra Beyaz Saray’da gazetecilere açıklama yapan Başkan Barack Obama, Boston ve Massachusetts halkına, operasyona katılan güvenlik görevlilerine teşekkür etti. Obama, Amerikan halkının terörle sindirilmeyi reddettiği için iki bombacının hedefine ulaşamadığını söyledi.

Federal Soruşturma Bürosu FBI dün zanlıların fotoğraf ve videolarını yayınlamıştı. Diğer zanlı sabaha karşı Boston’un dışındaki Watertown ilçesinde ölü ele geçirildi. Ölen zanlının Cohar’ın 26 yaşındaki ağabeyi Tamerlan Sarnayev olduğu açıklandı.

Uzun süre gizlenmeyi başaran Cohar, dün FBI’ın gösterdiği fotoğraflarda ters giydiği beyaz şapkayla görünen “2 numaralı zanlı” olarak biliniyor.


Polis bütün gün kapı kapı arama yaparken, Massachusetts Valisi Deval Patrick, Bostonlular’dan evlerinden çıkmamalarını, işlerine gitmemelerini istedi. Okullarla işyerlerinin kapatıldığı, toplu ulaşım sisteminin durdurulduğu 650 bin nüfuslu Boston, hayalet kent haline geldi. Kent üzerindeki hava sahası da ulaşıma kapatıldı.

Operasyon, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) kampüsünde yaşanan çatışmada bir polisin ölümüyle başladı. Zanlılar gasp ettikleri araçla kaçarken, Boston dışındaki Watertown ilçesinde kıstırıldı. Zanlıların burada bir dükkanı soyma girişiminde bulunduğu bildirildi. Polise göre, zanlılar arabalarından patlayıcı madde attı ve silahla karşılık verdi. Çıkan çatışmada Tamerlan öldürülürken, Cohar polis çemberini yararak yeniden kaçmayı başardı.


Pazartesi günü Boston maratonunun bitiş çizgisi yakınında patlayan iki bomba, biri sekiz yaşında çocuk biri de Çinli bir üniversite öğrencisi olmak üzere üç kişinin ölümüne yol açmış, 170 kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan 30 kadarı patlamada bacaklarını kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG