Erişilebilirlik

Bomba Bir Aileyi Yoketti


Diyarbakır’da dün polis otobüsünü hedef alan bombalı araç saldırısında ölenlerin tamamının aynı aileden olduğu ortaya çıktı. Saldırıda ölen 5 kişiden 3'ü Kocaeli'nden Diyarbakır'a tatile gelmişti.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırıda Behiye Yıldırım, kızları Derya Yıldırım, Demet Yıldırım Aydın ile torunları 6 yaşındaki Oğuz kaan Aydın ve 2 yaşındaki Ceylin Naz Aydın yaşamını yitirdi.

Saldırıda ölen Behiye Yıldırım ve ağır yaralanan eşi Necati Yıldırım çiftinin ziraat mühendisi olan kızları Demet, Muhammed Aydın’la evlenerek Kocaeli’nin Gebze ilçesine yerleşti. Oğuz Kaan ve Ceylin Naz adında iki çocukları bulunan çift 10 gün önce tatil için Diyarbakır’a geldi.

Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen çiftin yolu dün de patlamanın meydana geldiği Tarihi On gözlü Köprüsü’ne düştü. Aydın ailesi, Necati, Behiye ve Derya Yıldırım ile birlikte köprüyü gezdikten sonra yanında bulunan restoranda yemek yedi. Yemekten kalkan aile arabaya bindiği sırada patlama meydana geldi. Patlamada kayınpeder Necati Yıldırım ile damadı Muhammed Aydın ağır şekilde yaralandı. Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylin Naz ile Behiye Yıldırım ve Derya Yıldırım olay yerinde can verdi. Kayınpeder ve damadının tedavisi sürerken, Anne Behiye ve kızı Ergani ilçesinde toprağa verildi. Ortayazı köyüne getirilen cenazeler, cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Köylüler cenaze töreni sırasında PKK’ya tepki gösterdi. Yıldırım ailesinin, 1930'lu yıllarda Artvin'in Şavşat İlçesi'nden gelerek Ortayazı Köyü'ne yerleştikleri öğrenildi. Ailenin diğer üyeleri ise Gebze’de toprağa verilecek.

Bomba Bir Aileyi Yoketti
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Bu arada saldırı ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Saldırıda kullanılan minibüsün Şanlıurfa'dan çalındığı tespit edildi. İlk incelemede olayda yaklaşık 300 kilo patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Patlamanın şiddetiyle çevrede bulanan tarihi yapılarda da hasar oluştu. Olayın ardından başlatılan operasyonlarda, aralarında 4 gazetecinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gazetecilerin patlama sırasında olay yerine yakın bir kafede oturdukları öğrenildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG