Erişilebilirlik

'Bölgemizde Nükleer Silahlara Karşıyız'


'Bölgemizde Nükleer Silahlara Karşıyız'
'Bölgemizde Nükleer Silahlara Karşıyız'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde nükleer silah istemediğini yineledi. Erdoğan, “bölgemizde asla nükleer silah kabullenmiyoruz ve bunu sürekli olarak İran'a telkin ettik ve bundan sonra da her platformda telkin etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bugün Başbakanlıkta düzenlenen basın toplantısında gazeteciler, Erdoğan’a, Türkiye’yle Brezilya’nın İran’ın nükleer programı konusunda yeni bir öneri sunup sunmadığını sordu. Erdoğan, bu konuda net bir açıklama yapmazken, Türkiye’nin bölgede nükleer silahların yayılmasına karşı olduğunu vurguladı ve bu konuda İran’a telkinde bulunduklarını belirtti.

İran, dün BM Güvenlik Konseyi üyeleri Türkiye ve Brezilya’nın nükleer yakıt takası konusunda yeni bir öneri sunduğunu açıklamıştı. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mehmanparast, Türkiye ve Brezilya’nın önerisinin karşılıklı anlayış zeminini güçlendireceğini söylemiş, önerilerle ilgili ayrıntılı bilgi vermemişti.

Erdoğan, İranlı yetkililerin kendisine nükleer silah geliştirme düşüncesinde olmadıklarını söylediğini aktardı.

Ankara’da temaslarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’le ortak basın toplantısı yapan Erdoğan “insani amaçlı nükleer enerji programlarını” desteklediklerini söyledi ve Rusya’yla Türkiye’nin imzaladığı nükleer santral anlaşmasına işaret etti.

Medvedev de İran’ın nükleer programı konusunda “en iyi çözümün, siyasi, diplomatik bir çözüm” olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG