Erişilebilirlik

Boko Haram’dan Fidye Pazarlığı


Nijerya’da 300’e yakın kız öğrenciyi kaçıran köktendinci Boko Haram, tutuklu bulunan örgüt militanları salıverilinceye kadar rehineleri serbest bırakmayacağını bildirdi

Köktendinci örgüt Boko Haram’ın lideri Ebubekir Şekau, geçen ay okullarından kaçırdıkları kız öğrencileri, Nijerya’da tutuklu bulunan örgüt militanları salıverilinceye kadar serbest bırakmayacaklarını söyledi.

Fransız haber ajansı AFP’in ele geçirdiği 17 dakikalık video kaydında 130 kız öğrencinin kırsal bir alanda oldukları görülüyor. Boko Haram lideri Ebubekir Şekau, video kaydında, kızların Müslüman olarak ‘özgürlüğe kavuşturulduklarını’ söylüyor.

Boko Haram, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Çibok kasabasında 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kaçırılan öğrencilerin bazıları militanların elinden kurtulmayıı başardı, ancak 223 kız hala kayıp. Militanlar, kızları satma tehdidinde bulunuyor.

Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerika’nın Nijerya hükümetine kızları bulmada yardım etmek için herşeyi yapacağını söyledi. Bir televizyon programında konuşan Bakan Hagel, Nijerya’nın yüzölçümü çok geniş bir ülke olması nedeniyle kaçırılan kızları kurtarmanın son derece zor olduğunu belirtti.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Boko Haram’ın oluşturduğu tehdit konusunu ele almak üzere Afrikalı liderleri bu hafta içinde Paris’te zirve toplantısı yapmaya çağırdı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG