Erişilebilirlik

BM'den Türkiye'ye Basın Özgürlüğü Uyarısı


BM'den Türkiye'ye Basın Özgürlüğü Uyarısı
BM'den Türkiye'ye Basın Özgürlüğü Uyarısı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi, son gazeteci tutuklamalarından ciddi kaygı duyduğunu belirterek Türkiye’yi basın özgürlüğüne saygı göstermeye çağırdı.

Daire sözcüsü Rupert Colville, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin mesleki çalışmalarının dışında suç işlediklerini gösteren gerçek kanıtlar varsa bunların hem avukatlara hem de kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi. Aksi halde tutuklamaların siyasi amaçlı yolundaki kuşkuların artmaya devam edeceğini devam edeceğine belirten Colville, Türk hükümetinden Uluslararası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi’ne uymasını ve gazetecilerin yazılarından dolayı yargılanmalarına ve hapsedilmelerine izin vermemesini istedi.

BM İnsan Hakları Dairesi Sözcüsü, soruşturma gizli tutulduğu için suçlamalarla ilgili kanıtların açıklanmadığını ve bunun sonucu olarak gazetecilerin gerçek tutuklanma nedenlerinin bilinmediğini söyledi.

Mart ayının başında gözaltına alınan ve daha sonra mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen 9 gazeteci ve yazar halen duruşma gününü bekliyor.

XS
SM
MD
LG