Erişilebilirlik

BM’den Suriye Raporu


BM İnsan Hakları Konseyinin son raporunda Suriye’de durumun hızla kötüye gittiğini, her iki tarafın da savaş suçları işlediği bildiriliyor

Birleşmiş Milletler, Suriye’de durumun hızla kötüye gittiğini, hem hükümet güçlerinin hem de Devlet Başkanı Beşar Esat’a karşı direnenlerin savaş suçları işlediğini bildiriyor.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne sunulan son raporda, Suriye’deki çatışmaların Temmuz ayından bu yana arttığı vurgulanıyor.
İki yıldır süren krize siyasi çözüm bulmaktan başka çare olmadığı belirtilen raporda ayrıca isyancıların işlediği suçların hükümet güçlerinin işlediklerinden daha az olduğu, ancak her iki tarafın da çocuk savaşçılar kullandığı yazılı.
Raporda belirtilen bir başka nokta da uluslararası toplumun Suriye’ye gönderilen silah sayısını kontrol altında tutması gerektiği.
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki durumun hala düzelmediğini söyledi.
Suriye Ulusal Koalisyonu’nun içerisinde yer almyana muhalif liderlerle biraraya gelen Bakan Lavrov, Suriye’deki krize ülke içinde bir çözüm bulunması gerektiğine yönelik uyarısını yineledi.
Suriye savaş uçaklarıysa Humus kentinin Baba Amr mahallesini bombaladı. Hükümet güçleri, geçen yıl, bir ay süren ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan çatışmalardan sonra bölgenin kontrolünü eline geçirmişti.
Bu arada El Kaide örgütünün Irak’taki kolu, Irak’ın batısındaki Anbar bölgesinde geçen hafta düzenlenen, 48 Suriyeli askerin ve altı Iraklı muhafızın ölümüne neden olan saldırının sorumluluğunu üstlendi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG