Erişilebilirlik

BM’den Halep Çağrısı


Birleşmiş Milletler insani yardım için Halep’te her hafta 24-48 saat boyunca ateşkes uygulanması çağrısı yaptı.

Halep’te 2 milyondan fazla kişi su kıtlığı ve elektrik kesintisiyle karşı karşıya.Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Şefi Stephen O Brien’a göre ihtiyaçların karşılanabilmesi için trafik hatları 48 saat boyunca açık olmalı. O’Brien kamyonlarla yardımın havadan yardımdan daha etkili olduğunu söyledi.O’Brien, acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyanların bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini de vurguladı. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Şefi, eğer güvenli hatlar sağlanırsa gerekli ekipmanın da hazır olduğunu kaydetti.

Barış süreci

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Msitura Güvenlik Konseyi üyelerine bilgi verdi. Diplomatlar de Mistura’nın üçüncü tur barış görüşmelerini bir an önce başlatmak istediğini belirtti ama elverişli ortamın oluşmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

De Mistura, Ağustos ayı sonunda barış görüşmelerini yeniden başlatmayı umduğunu belirtmişti. Ancak Halep’teki şiddet ortamı bu ihtimali güçlendiriyor.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Vitaly Churkin, Halep’te durumun iyileşmesini umduğunu söyledi, “koşullar öne sürülmemeli” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG