Erişilebilirlik

BM: Yemen'de 100 bin Kişi Evini Terketti


UNICEF Yemenliler'in ülke çapında daha güvenli bir yer bulmak için evlerini terkettiklerini çocukların ise çatışmalarda öldürülmeye ve sakat kalmaya devam ettiğini bildirdi

BM Çocuk Fonu UNICEF Yemen’deki çatışmalarda çocuklar öldürülmeye, sakat kalmaya ve hastalık tehlikesiyle karşılaşmaya devam ederken 100 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını bildiriyor.

UNICEF tarafından yapılan açıklamada Yemenlilerin ülke çapında daha güvenli bir yer bulmak için evlerini terkettiklerini, bunun da hastaneler ve diğer kamu hizmetleri üzerinde baskıyı arttırdığını belirtildi.

Öteyandan ülkenin güneyinde Şii Husi isyancılarıyla cumhurbaşkanına sadık kuvvetler arasında çatışmalar devam ediyor.

Husiler Aden ve batıdaki mevzilerini güçlendirmeye çalışırken görgü tanıkları yabancı bir savaş gemisinin kentin içi ve çevresindeki mevzileri top ateşine tuttuğunu bildirdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon hava saldırılarında Aden’in kuzeyindeki bir hava üssü vuruldu. İsyancılar bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

Koalisyon uçakları başkent Sana’da da askeri hedeflere hava saldırıları düzenledi.

Bu arada Pazartesi günü Pakistan Savunma Bakanı Suudi Arabistan’ın Yemen’de İran destekli isyancılara karşı sürdürülen savaşta koalisyona yardım için Pakistan’dan askeri birlik, uçak ve savaş gemileri sağlamasını istediğini açıkladı.

Muhammas Asif bu açıklamayı Yemen’deki durumun tartışıldığı parlamento oturumunda yaptı.

Pakistan, daha önce sürdürülen çabalara destek sözü vermekle birlikte belirli bir adım atmadı.

Başbakan Navaz Şerif sadece Suudi Arabistan’ı dış saldırılara karşı savunacağı vaadinde bulundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG