Erişilebilirlik

BM: 'Türkiye'deki Suriyeli Sığınmacı Sayısı Artıyor'


Birleşmiş Milletler, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı sayısının hızla arttığını bildirdi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından bugün New York’ta yapılan açıklamada, bunun 2012 yılı sonundaki rakamlara göre yüzde 3’lük bir artışa işaret ettiği belirtildi.

Türk hükümeti de Suriyeli sığınmacı sayısının 153 bin 307 olduğunu açıklamıştı. Suriyeli sığınmacılar Türkiye’ye kendileri için yedi ilde kurulan 14 kampta kalıyor.

Birleşmiş Milletler’e göre, son iki hafta içinde 3,266 Suriyeli Türkiye’ye giriş yaptı. Buna karşılık 1,560 Suriyeli, kendi istekleriyle Suriye’ye geri döndü.

Suriye’de 2011 yılı başında Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek isin yapılan gösterilerden sonra başlayan iç savaşta bugüne kadar ölenlerin sayısı 60 bini geçti. Bunların çoğu siviller. Yüzbinlerce kişi de çatışmalar yüzünden evlerini terketmek zorunda kaldı. 23’üncü ayına giren çatışmalarda son haftalarda çarpışmalar yoğunlaştı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, geçen hafta komşu ülkelere sığınan 600 binden fazla Suriyeli’ye yardım için yeni önlemler açıklamıştı. Sığınmacıların çoğu sert kış koşullarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Birleşmiş Milletler’in bugünkü açıklamasına göre, Adıyaman ve Gaziantep’teki şiddetli kar yağışına ragmen BM ekipleri kamplara ulaşmayı başardı ve Türk hükümetinin kamplara yardım ulaşımı için yolları açık tuta konusunda elinden geleni yaptığı sonucuna vardı.

BM, yerel yetkililer açısından en büyük sorunun kamplardaki sığınmacı sayısının çokluğu olduğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG