Erişilebilirlik

BM: Suriye'den Kaçan Mülteci Sayısı Hızla Artıyor


Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi, Suriye'deki şiddetten kaçan mülteci sayısının yıl sonuna kadar 700,000' e ulaşmasını bekliyor.

Ürdün, Lübnan, Irak ve Türkiye'ye sığınan mülteci sayısındaki hızlı artışı vurgulayan BM Mülteci Dairesi yaklaşık 500 milyon dolar tutarında insani yardım çağrısında bulundu.

Daire yetkilileri, hergün 2000 ila 3000 Suriyelinin sınırı geçirek komşu ülkelere sığındığını belirtirken, kayıtlı ve kayıt için bekleyen mülteci sayısının Mart ayından beri yüzde 600 oranında arttığını söyledi.

BM Mülteci Dairesi yardım çağrısını, insan hakları örgütlerinin "Suriye'de kriz başladığından beri yaşanan en kanlı gün" olarak nitelediği 26 Eylül gününün ertesinde yaptı. Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Grubu'nun verdiği bilgiye göre Suriye'deki son saldırılarda çoğunluğu sivil halk olan 300' den fazla kişi öldü.

Buarada, Suriyeli muhalifler, Suriye Başkanı Beşir Esad'ın sıkı güvenlik önlemleriyle korunan Şam'daki askeri karargahına bomba yüklü iki araçla saldırdı. Patlamalarda dört güvenlik görevlisi ölürken, saldırının yol açtığı silahlı çatışmada da İranlı bir gazeteci hayatını kaybetti.

Enformasyon Bakanı Umran Zuabi saldırılardan Suriye hükümetinin terörist olarak tanımladığı rejim muhaliflerini sorumlu tuttu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG