Erişilebilirlik

BM Meksika’dan Kayıp Göçmen Vakalarını Soruşturmasını İstedi


BM Meksika’dan Kayıp Göçmen Vakalarını Soruşturmasını İstedi
BM Meksika’dan Kayıp Göçmen Vakalarını Soruşturmasını İstedi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi, geçen ay, 40 kaçak göçmenin bir yük treninden kaçırılmasını soruşturmasını talep etti.

Daire Başkanı Navi Pillay, kaçırma olayına yetkililerin de karıştığı yolunda haberler alındığını ve göçmenlerin akıbetinden kaygı duyulduğunu söyledi.

BM’ye göre, yasadışı yollardan Amerika’ya girmek için Meksika’da bulunan Orta Amerika ülkelerinden 250 kaçak, devlet demiryolu işletmesine ait bir yük treninde yakalandı. Yerel yetkililer güneydeki Oaxaca eyaletinde yakalanan kaçaklardan 92’sini gözaltına aldı. Daha sonra tren kuzeye doğru yol alırken, makinist ve diğer görevliler kaçaklardan para talep etti ve vermeyenleri ölümle tehdit etti.

Bu olaydan yarım saat sonra trenin önünü kesen silahlı kişiler kaçakları soydu ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 kişiyi kaçırdı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi Başkanı Navi Pillay, Meksika hükümetinin, yerel güvenlik kuvvetlerinin olaydaki rolünü derhal araştırması gerektiğini söyledi.

İnsan hakları örgütlerine göre her yıl Meksika’da binlerce yabancı göçmen çeteler tarafından fidye almak için kaçırılıyor.

XS
SM
MD
LG