Erişilebilirlik

BM: 'Kanser, Şeker, Kalp Hastalığı Az Maliyetle Önlenebilir'


BM: 'Kanser, Şeker, Kalp Hastalığı Az Maliyetle Önlenebilir'
BM: 'Kanser, Şeker, Kalp Hastalığı Az Maliyetle Önlenebilir'

Dünya Sağlık Örgütü gelişmekte olan ülkelerin yılda kişi başına neredeyse 1 dolar 20 cent harcayarak milyonlarca kanser, şeker, akciğer ya da kalp hastalığı vakasını önleyebileceğini ya da tedavi edebileceğini belirtiyor.

Birleşmiş Milletler’e bağlı sağlık örgütünün yeni raporuna göre bulaşıcı olmayan bu hastalıklar tüm dünyada baş ölüm nedenlerini oluşturuyor ve bu ölümlerin yüzde 80’i yoksul ülkelerde meydana geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporu bu hastalıkları iyileştirmenin maliyetinin küresel ekonomik büyüme ve kalkınmayı hedef alan en büyük tehdit olduğuna işaret ediyor.

Ancak örgüt, devlet daireleri ve kamuya açık yerlerde sigara içilmesinin yasaklanması, yemeklerde tuz ve yağ kullanımını azaltmaya yönelik kampanyaların yapılması ya da sigara ve alkollü içeceklerde vergileri arttırmaya yönelik adımların hükümetler için milyonlarca kişinin ölümünü önleyecek en hesaplı yol olduğunu altını çiziyor.

Birleşmiş Milletler, New York’taki Genel Kurul toplantıları sırasında bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele konulu iki günlük üst düzey toplantı düzenleyecek.

XS
SM
MD
LG