Erişilebilirlik

Blinken ve McGurk Ankara'daydı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakan Yardımcı Antony Blinken ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakan Yardımcı Antony Blinken ile görüştü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Suriye ve son dönemdeki terör olaylarını ele aldığı bir görüşme yaptı. Blinken ile eş zamanlı olarak Beyaz Saray IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün de Ankara’da bulunması dikkat çekti.

Bakan Yardımcısı Blinken’ın Ankara ziyaretinde ilk durağı geçtiğimiz hafta terör saldırısının yaşandığı, Kızılay, Güvenpark’tı. Blinken, burada ölenler anısına kırmızı karanfiller bıraktı. Blinken’e, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile Askeri Ataşe Tuğgeneral Marc Sasseville eşlik etti.

Blinken, Başkan Barack Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile birlikte, Dışişleri Bakanlığı’nda bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından Blinken, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile ayrı bir görüşmede bulundu.

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmede, Suriye, Irak ve Kıbrıs ile ilgili güncel gelişmeler ve de Türkiye ve Belçika’da meydana gelen terör saldırıları ele alındı. Türkiye ile AB arasında, mülteciler konusunda varılan mutabakata ilişkin de fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede, terörle ortak mücadele konusunda karşılıklı mesajlar verildi. Blinken ve Çavuşoğlu, iki ülke arasında gerçekleştirilecek üst düzey ziyaretleri de değerlendirildi.

Ayrıca, Blinken ve McGurk’ün, terörle mücadele konusunda ortak işbirliği toplantısında, ABD’nin Suriye’deki gelişmelere yönelik tavrını yeniden Türk tarafıyla paylaştığı ifade edildi.

Blinken, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda ise, Türkiye’ye askeri-güvenlik alanındaki farklı birimlerden çalışma arkadaşlarıyla geldiğini belirterek, bölge (Orta Doğu) güvenliğini kuvvetlendirme ve terörle mücadele işbirliğini konuşacaklarını kaydetti. Blinken, Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel’de çok ciddi terör saldırıları yaşandığını ve bu nedenle birlikteliğe ve ihtiyatlı davranmaya ihtiyacın devam ettiğini dile getirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG