Erişilebilirlik

Bingöl’de Bombalı Araçla Saldırı Şırnak ve Tunceli’de Hava Harekatı


PKK’lı bir grup dün gece 22.30 sularında bomba yüklü bir traktörle Genç ilçesine girdi. Grup önce Kaymakamın evine girmek istedi. Kaymakam Abdullah Köklü evine roket ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lılar polislerin ateş açması üzerine kaçtı. Bu sırada olay yerine gelen zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü traktör patlatıldı. Patlamada 2 polis yaşamını yitirirken, 5’i polis 19 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle caddenin iki yanında bulunan Genç Mesleki ve Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu'nda büyük hasar oluştu.

Saldırıdan sonra ilçede güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırganların yakalanması için ilçe kırsalında operasyon başlatıldı. Saldırıdan sonra ilçe merkezine yaklaşık 12 saat enerji verilemedi.

Bu arada Şırnak’ın Düğün Dağı bölgesinde kış hazırlığı yapan PKK’lılara yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun ilk saatlerinde çıkan çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü. Daha sonra savaş uçaklarının da katıldığı operasyonda, grubun bulunduğu alan ateş altına alındı. Örgüte ait barınak ve silah mevzileri imha edildi, 15 örgüt üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Öte yandan Tunceli’nin Ovacık ilçesine sızmaya çalışan 40 PKK’lıya yönelik operasyon düzenlendi. Grup yanlarındaki 2 ton bomba yüklü aracı bırakıp ormanlık alana kaçtı. Araç bu sabah savaş helikopterleri tarafından imha edildi. Valilikten yapılan açıklamada dünkü operasyonda 3'ü kadın 7 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Tunceli Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"22 Ekim 2016 tarihinde Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı/ Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı'na yönelik teröristlerce uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizin anında ateşle karşılık vermesi üzerine teröristler bölgeden kaçmaya çalışmışlardır. Kaçış güzergahlarının İHA ile tespit edilmesine müteakip F-16 uçaklarla bombalanmış ve Kobra helikopterler ile ateş altına alınmıştır. Bahse konu gerçekleşen operasyonlar kapsamında; 3 kadın, 4 erkek toplam 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlar sonrası bölgede Emniyet ve Jandarma unsurlarımızca gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sonrasında; 2 adet M-16 piyade tüfeği 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Zagros silahı, 1 adet Bixi Makinalı Tüfek, 1 adet Kannas Keskin Nişancı Tüfeği, 14 adet el bombası, 380 adet Kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu fişek, 1 adet el dürbünü, 2 adet anti tank roketatar sevk fişeği, 2 adet anti tank roketatar mühimmatı, 2 adet sırt çantası ve şemsiye, 9 adet Molotof Kokteyli, 11 adet şarjör ele geçirilmiş, her iki operasyon sonrası ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG