Erişilebilirlik

Binali Yıldırım: Akıncı Üssü ve Tankların Çıktığı Kışlaları Kapatacağız


Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin planlama merkezi olduğu belirtilen Akıncı Hava Üssü'nün kapatılacağını açıkladı. Üsten kalkan helikopterler TBMM’yi vurmuş ve halka ateş açmıştı.

Başbakanın Ankara Kazan Meydanı’nda yaptığı açıklamalara göre, yalnız Akıncılar Hava Üssü değil İstanbul ve Ankara’daki birçok askeri kışla da kapatılacak.

Yıldırım: Ankara ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı kışlaları kapatıyoruz

Yıldırım, “Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Bir daha milletin üstüne tank yürütenler bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada insanların piknik yaptığı güzel mekanlar olacak.

Bu hain teşebbüsün merkezin Akıncı Üssü'dür. sadece Akıncı Üssü'nü kapatacağız. Diğerleri ile ilgili bir şey söylemedim. Ama şehrin içinde tankların bulunduğu, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, şehir dışına alacağız. Nereden tank çıktıysa, zırhlı araç çıktıysa buraları kapatacağız” dedi.

“Peygamber ocağını tartışılır hale getirmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Yıldırım kapatılması planlanan askeri merkezler arasında 23. Taktik Zırhlı Tümeni’nin bulunduğu Hasdal kışlası, ile Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı’nın bulunduğu Etimesgut kışlası ve Jandarma Lojistik Komutanlığı’nın bulunduğu Güvercinlik kışlasını saydı.

“Cuntacılar nalları dikti”

15 Temmuz’un Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesi olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, büyük oyunu halkın bozduğunu söylerken darbe girişimini planlayanlardan hesap sorulacağını ifade etti.

“Aleme ibret için hesabını soracağız. Ne bölücüler, ne FETÖ'cüler asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamayacak. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak. O gün onlar tankları, uçakları, helikopterleri insanlarımın üzerine salarken bombaları atarken bütün sokaklardaki insanları tararken zannettiler ki, tankın gücü darbeyi sağlayacak. Ama tankın gücü hakkın gücünü, halkın gücünü yenememiştir. Hakkın gücü ve halkın gücü galip gelmiştir evvelallah. Cuntacılar contayı yaktılar. Cuntacılar nalları diktiler! Ama millet dimdik ayakta.”

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG