Erişilebilirlik

Biden’dan Trump’a: ‘Büyü Artık’


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, PBS kanalının 'Haber Saati' programına konuk oldu. Beyaz Saray’da gerçekleştirilen röportajın en dikkat çekici bölümü ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ve sosyal medya paylaşımları oldu.

Donald Trump’ın son olarak Twitter’da, Obama’nın sağlık reformunu savunan Senato azınlık lideri Chuck Schumer için “baş palyaço” yazmasına tepki gösterdi.

Başkan yardımcısı, “Büyü Donald, büyü. Artık yetişkin olma zamanı. Sen başkansın, yapacak işlerin var. Sen yeni tasarı sunacaksın, biz de tartışacağız. Halkın kararına izin ver. Bırak Kongre’de oylasınlar. Ne olacağını görelim” dedi.

Trump’ın Obama’yı eleştirmesi ve istihbarat kurumlarını ciddiye almamasına da değindi Joe Biden. Yeni başkanın bu kurumlardan şüphe duymasını tehlikeli ve akılsızca olarak niteledi.

Biden, “İstihbarat kurumlardan daha iyi biliyor olduğu fikri, birinin fizik konularını fizik profesöründen daha iyi biliyorum demesine benziyor. ‘Kitabı okumadım, ama daha fazla biliyorum’ demek gibi” ifadelerini kullandı.

Donald Trump sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Trump, CIA, FBI ve diğer kurumlara sataşmış ve Rusya ile ilgili kanıtları olmadığını öne sürmüştü. Trump, “Rusya’nın sözde bilgisayar korsanlığı ile ilgili istihbarat toplantısı Cuma gününe ertelendi. Herhalde bir konu yaratmak için daha zamana ihtiyaçları var. Çok garip” diye yazmıştı.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG