Erişilebilirlik

Biden Türk Elçiliği’nde Taziye Mesajı Verdi


İstanbul’da 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

Joe Biden ile eşi Jill Biden'ı elçilik girişinde Büyükelçi Serdar Kılıç karşıladı. Saldırıda hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzalayan Biden, duygularını şu cümlelerle dile getirdi:

“Eşim ve ben, Başkan Obama, First Lady ve tüm Amerikalılar, birçok masum hayatın kaybından ötürü yasınıza katılıyoruz. Dualarımız, bu korkunç saldırıda öldürülen ve yaralananların aileleriyle. İstanbul ve Türk halkı terörizmden çok zarar gördü. Bu değerli hayatların yerini hiçbir şey tutamaz ve bu yaşananlar sadece terörizmi yoketme kararlılığımızı güçlendirdi. Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri yan yana duracaktır. Güçlüyüz, kararlıyız ve hep birlikte bu çarpık nefret ve yıkım ideolojisini yeneceğiz.”

Daha sonra gazetecilere de konuşan ABD Başkan Yardımcısı, IŞİD’in bir konuda başarılı olduğunu ve tüm dünyayı birleştirdiğini söyledi ve "Dünya Türkiye'nin arkasında birleşti" dedi.

Obama ve Biden'den Taziye Mesajları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:34 0:00

Biraz zaman alacak dahi olsa IŞİD'i altedeceklerini söyleyen Biden, Türk halkının kararlılığı ve karakterine hayranlık duyduğunu dile getirdi.

Gün içinde taziye defterine imza atmak için gelenler arasında Somali, İtalya Büyükelçisi ve Litvanya Dışişleri Bakanı da vardı. Bir günlük milli yas nedeniyle elçilikte bayraklar yarıya indirildi. Vatandaşlar elçilik binası önüne gelerek çiçek bıraktı.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG